Foto: LETA
Otrs lielais metalurģijas uzņēmuma AS "Liepājas metalurgs" akcionārs Iļja Segals savu Jūrmalas villu nesen uzdāvinājis divpadsmitgadīgajam dēlam, atsaucoties uz zemesgrāmatas datiem, raksta portāls "Pietiek.com".

7075 kvadrātmetrus lielo zemesgabalu un dzīvojamo ēku Jūrmalā Segals 2002. gadā bija iegādājies no "Latvijas Gāzes" vadītāja Adriana Dāvja un viņa radinieka Oļģerta Visvalža Dāvja, kopā, spriežot pēc zemesgrāmatas datiem, samaksājot gandrīz 600 000 latu.

Pagājušā gada jūnijā, reģistrējot laulību līgumu ar savu dzīvesbiedri Natāliju Segali, iespaidīgā Jūrmalas villa palika Segala vienpersoniskā īpašumā. Taču jau šā gada maijā, kad īpaši saasinājās situācija ap "Liepājas metalurgu", īpašums atkal mainījis oficiālo saimnieku, raksta portāls.

Šā gada 21. maijā Segals visu īpašumu atdāvinājis, un jaunais īpašnieks vēl nav sasniedzis pat trīspadsmit gadu vecumu - tas ir 2000. gada 16. novembrī dzimušais Eduards Segals, cik zināms - Segala dēls.

Interesanti, ka vecāki katram gadījumam nodrošinājušies - zemesgrāmatā ierakstīts aizliegums jaunajam īpašniekam bez tēva un mātes piekrišanas nekustamo īpašumu atsavināt, dāvināt, sadalīt un apgrūtināt ar lietu tiesībām. Zemesgrāmatā ierakstīta vēl viena atzīme - dāvinājuma līgums nosaka, ka Iļjam Segalam un Natālijai Segalei uz Jūrmalas villu nostiprinātas beztermiņa lietošanas tiesības, raksta portāls. 

Jau ziņots, ka finanšu grūtībās nonākušā un valsts atbalstu lūgušā uzņēmuma "Liepājas metalurgs" lielākais akcionārs un padomes priekšsēdētājs Sergejs Zaharjins pirms nepilna mēneša uzdāvinājis savam brālim Valērijam piecus nekustāmos īpašumus deviņi miljonu latu vērtībā, vēsta portāls "Pietiek.com", atsaucoties uz "Lursoft" dokumentu datu bāzi.

"Delfi" jau vēstīja, ka līdz 31.maijam finanšu grūtībās nonākušā "Liepājas metalurga" akcionāriem bija vai nu jāpārdod uzņēmuma akcijas, vai jāiegulda uzņēmumā lieli finanšu līdzekļi. Uzņēmuma kreditori ir nolēmuši kapitalizēt aptuveni pusi jeb vairāk nekā 60 miljonus latu no "Liepājas metalurga" parādsaistībām, kuru kopējais apjoms sasniedz 125 miljonus latu, tādējādi kļūstot par uzņēmuma akcionāriem.

Viens no lielākajiem akcionāriem Kirovs Lipmans ir atteicies pieņemt kreditoru kluba piedāvājumu par vienu latu atdot sev piederošās "Liepājas metalurga" akcijas un publiski paudis gatavību ieguldīt uzņēmuma glābšanā kreditoru prasītos 10 miljonus latu. Tikmēr Zaharjins un Segals apliecinājuši gatavību atdot savas akcijas, taču izteikuši vairākus būtiskus iebildumus pret kreditoru kluba piedāvāto vienošanos.

Pašlaik tiek runāts par diviem potenciālajiem investoriem - Krievijas metalurģijas kompānija "Daļpolimetall" paudusi interesi par "Liepājas metalurga" iegādi, tāpat interesi izrādījis akcionāra Kirova Lipmana uzrunātais Krievijas koncerns "Rosenergomaš".

Tikmēr Liepājas tiesa 27.maijā nolēma ierosināt AS "Liepājas metalurgs" tiesiskās aizsardzības procesa lietu. Tagad uzņēmumam ir noteikts tiesiskās aizsardzības plāna izstrādes un saskaņošanas termiņš līdz 26.jūlijam. Uzņēmums apturējis ražošanu, no tā aizgājuši vairāk nekā 100 darbinieku.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!