Foto: Publicitātes foto

AS "Ventspils Zivju konservu kombināts" 2012. gadā kāpinājis apgrozījumu par 46%, sasniedzot 7,58 miljonus latu, un piesaistījis jaunu akcionāru – par 6% akciju īpašnieku kļuvis Krievijas atpazīstamāko zivju konservu zīmolu "5morei " un "КЕANО" īpašnieks Valērijs Oņa.

"Ventspils Zivju konservu kombināts" strādājošo skaits palielinājies no 320 darbiniekiem 2011. gadā līdz 430 darbiniekiem 2012. gadā. Zivju konservu ražošanā ir salīdzinoši liels roku darba īpatsvars, tāpēc, pieaugot apgrozījumam un ražošanas jaudām, būtiski palielinās arī nepieciešamība pēc jauniem darbiniekiem, jo īpaši zivju vērējiem un pakošanas operatoriem, skaidro kombināta pārstāvji.

Kombināta līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Andris Bite norāda, ka pēdējo divu gadu laikā ir ieguldīts liels darbs, lai piesaistītu jaunus klientus un sadarbības partnerus. "Šie iepriekšējo gadu ieguldījumi ir sevi attaisnojuši ar uzviju, nodrošinot gan apgrozījuma pieaugumu, gan arī atzinību no nozares pārstāvju puses. 2013. gadā kļuvām par biedrības "Rīgas šprotes" dalībniekiem, kas dod iespēju ražot šo starptautiski atpazīto delikatešu produktu," pauž Bite.

Šogad uzņēmums plāno sasniegt vismaz deviņu miljonu latu lielu apgrozījumu – jau pirmajā pusgadā sasniegti 5 miljoni latu. Rudenī plānots turpināt kāpināt ražošanas jaudas, palaižot jaunu pakošanas līniju un palielinot strādājošo skaitu līdz 500 darbiniekiem. "Savukārt jauna investora piesaiste palielinās uzņēmuma darba stabilitāti, kā arī veicinās nosprausto mērķu un uzdevumu sasniegšanu," stāsta Bite.

Valērijs Oņa savukārt norāda, ka jau vairāk nekā 18 gadus sadarbojas ar labākajiem Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumiem un plāno to turpināt, kā arī kāpināt sadarbības apmērus. "Kļūstot par līdzīpašnieku vienā no lielākajiem zivju pārstrādes uzņēmumiem Latvijā, mums kopā pavērsies plašākas iespējas strādāt ne vien Krievijā, bet arī citās NVS valstīs," atzīst Oņa.

Jau ziņots, ka "Ventspils Zivju konservu kombināts" 2009.gadā tika atzīts par maksātnespējīgu. Savukārt 2011. gadā, pateicoties akcionāru maiņai, uzņēmumam tika piesaistīti jauni nozares profesionāļi un investīcijas, kas vainagojās ar pozitīvu tiesas lēmumu 2012. gada 8. martā, kad tika atjaunota uzņēmuma maksātspēja.

"Ventspils Zivju konservu kombināts" ir ceturtais lielākais Latvijas zivju konservu ražotājs, kas specializējies delikatešu produkta – šprotes eļļā ražošanā. Uzņēmuma lielākie akcionāri ir Bislans Abdulmuslimovs, Andris Bite, Jānis Endele, Andris Zībergs, Valērijs Oņa, kā arī citas privātpersonas.

2011.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 5,16 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!