Foto: LETA

Latvijas Universitātes (LU) iepirkumu komisijas vērtējuma pareizību attiecībā uz ”Skonto Būves” piedāvājumu, savā lēmumā ir apliecinājis Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) un uzņēmuma sūdzība ir nepamatota, paziņojumā presei uzsver LU.

"IUB, izvērtējot saņemtās LU Akadēmiskā centra iepirkuma dalībnieku sūdzības, savā lēmumā skaidri norāda, ka SIA "Skonto Būve" sūdzība attiecībā uz viņu iesniegto piedāvājumu nav pamatota. Tādējādi IUB atzina LU iepirkuma komisijas vērtējuma pareizību. Iepirkuma organizēšanas procesā LU vienmēr vadījusies pēc labākās prakses principiem, kā arī ņēmusi vērā visas institūciju sniegtās rekomendācijas," norāda LU.

"Delfi" jau ziņoja, ka IUB ir nolēmis aizliegt LU slēgt līgumu ar iepirkumu konkursā uzvarējušo uzņēmumu "Abora", kas LU jauno Akadēmisko centru piedāvāja uzbūvēt par 14 999 777 latiem.

"Skonto Būve", kuras piedāvājums tika noraidīts, 8. augustā paziņoja, ka gatavojas vērsties Eiropas Komisijā, Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē un Administratīvajā rajona tiesā ar sūdzībām par LU organizēto iepirkumu konkursu.

Tāpat "Skonto Būve" gatavojas Administratīvajā rajona tiesā pārsūdzēt IUB lēmumu, kas neparedzot objektīvu konkursam iesniegto piedāvājumu izvērtēšanu, jo, "Skonto Būves" ieskatā, tad būtu jāņem vērā arī šīs būvkompānijas piedāvāto atlaidi.

Tādēļ "Skonto Būve" lūgšot pārbaudīt, vai organizētais iepirkums nav apzināta rīcība ar mērķi gūt personisku labumu, kā arī aicināšot izvērtēt riskus, kad projekta realizācijas izdevumi nākotnē tiek vērtēti kā neattiecināmie izdevumi, kurus pēc tam nāktos atmaksāt no valsts budžeta, nesaņemot finansējumu no Eiropas Reģionālās attīstības fonda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!