Foto: Publicitātes foto
27.novembrī Rīgā notiks starpnozaru biznesa forums "Biznesa prognozes: redzēt tālāk!", kas vienuviet pulcēs aktīvos Latvijas uzņēmējus – gan īpašniekus, gan uzņēmumu vadītājus, analītiķus un ekspertus sarunā par tendencēm biznesā Latvijā un pasaulē.

Foruma sauklis "Redzēt tālāk!" izsaka konferences būtību un garu – tie uzņēmēji, kas šodien redz tālāk un plašāk par savu nozari jeb, sporta terminoloģijā runājot, "pārredz visu laukumu", rīt to spēs izmantot sava biznesa attīstībai. Forums ir vieta, kur "spēlēt futbolu" – gan analizējot kļūdas, gan izvēloties spēles stratēģiju rītdienai. 

Biznesa foruma formāts ir veidots trīs daļās – ievadsesijā, kurā runātāji ieskicēs pašreizējo ekonomisko situāciju pasaulē, Austrumeiropā un Baltijā, prognozējot tendences nākamajiem gadiem, pamatsesijā, kur paralēli diskusijas notiks sešās Latvijas tautsaimniecības nozaru sesijās, un iedvesmojošā noslēguma sesijā, kur savā pieredzē par to, kā radošumu integrēt ikdienas biznesa procesos, dalīsies talantīgā un starptautiski atzītā latviešu mūzikas grupa "Instrumenti". 

"Ir skaidrs, ka Latvijā ir daudz konferenču, taču trūkst vienas konferences. Tādas, kas piesaista visas nozares un visus biznesa līderus. Ambiciozi?! Piekrītu. Tomēr - ja nav mazliet bail, tad mērķis ir par zemu!", saka viena no biznesa foruma idejas autorēm Inga Bratēna, piebilstot, ka "katrs labs vadītājs nemitīgi ir meklējumos. Viņu ikdienā urda biznesam un personībai būtiski jautājumi: kā paplašināt robežas, kur rast jaunus izaicinājumus, kā sabalansēt potenciālos ieguvumus un zaudējumus, galu galā, kā pārspēt pašam sevi." 

Foruma biznesa partnere Inga Zvaigzne īpaši uzsver foruma satura atlases principus. "Mēs veicām ļoti rūpīgu situācijas analīzi pirms uzdrošinājāmies šo forumu pieteikt. Uzņēmēji mūs iedrošināja, sakot, ka šāda starpnozaru foruma ietekmi nevar pārvērtēt. Tikai pateicoties uzņēmējdarbības vides atbalstam mums ir izdevies vienoties ar tiešām vadošajiem savu nozaru speciālistiem".

Biznesa foruma galvenā atbalstītāja "Latvijas mobilā telefona" prezidents Dr.oec. Juris Binde uzskata, ka "cilvēka prāts atklājas tikai tad, kad domā ārpus ierastiem rāmjiem. Tādēļ ir ne tikai lietderīgi, bet pat nepieciešami laiku pa laikam izkāpt no savas komforta zonas, lai ieraudzītu pasauli pilnībā. Līdz šim dažādu jomu pārstāvji darbojušies savas jomas ietvaros, bet reti sarunājušies starpdisciplinārā līmenī. Starpnozaru sadarbība ir inovāciju katalizators. To mēs redzam arī savā klientu portfelī – LMT klienti ir radoši, pozitīvi agresīvi un prasīgi. Tāpēc šis forums ir tieši kā radīts viņiem un mēs to atbalstām".

Visa informācija par forumu ir atrodama mājas lapā "www.biznesaprognozes.lv", kā arī foruma "Facebook" lapā. Konferences tapšanas jaunumiem un aktualitātēm, kā arī ievadintervijām varēs sekot īpašā foruma sadaļā "delfi.lv" un "Twitter" kontā.

"Biznesa prognozes. Redzēt tālāk!" ir ikgadējs biznesa forums, kuras mērķis ir Baltijas biznesa radošos prātus pulcināt vienotā starpnozaru sarunā par jautājumiem un tendencēm biznesā Latvijā un pasaulē. Foruma iniciatori ir Inga Bratēna un Inga Zvaigzne, foruma galvenais atbalstītājs - "Latvijas Mobilais telefons", atbalstītāji – "Accenture", "DNB banka" un "LEAD. Korporatīvā komunikācija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!