Foto: F64



Aizrit nedēļa, kopš kanāls TV3 vairs netiek piedāvāts "Lattelecom" interaktīvās televīzijas klientiem, bet šajā laikā "Lattelecom" nav izrādījis ne mazāko interesi par iespēju atkal sēsties pie sarunu galda, lai saviem klientiem ļautu baudīt kanāla TV3 programmu, paziņojumā medijiem norāda mediju grupa "Modern Times Group" (MTG).

Savukārt "Lattelecom" norāda, ka tas savu piedāvājumu izteicis jau martā, tāpēc labprāt turpinātu sarunas par to ar MTG pēc būtības, lai panāktu uzņēmuma TV skatītājiem labāko risinājumu. "Lattelecom" uzsver, ka sarunas 31.martā no savas puses pārtraucis tieši MTG, portālam "Delfi" atzina uzņēmumā.

Kopš TV3 vairs nav redzams „Lattelecom" interaktīvajā televīzijā, MTG birojā ik dienu tiekot saņemti neskaitāmi zvani ar jautājumiem un sūdzībām par to, ka vairs nav skatāms iecienītais kanāls. Skatītāji gan telefona sarunās, gan e-pasta vēstulēs paužot gatavību atteikties no operatora, ja netiks rasta iespēja atkal skatīties kanālu TV3.

Kamēr „Lattelecom" neatsāk sarunas un nav skaidra tālākā notikumu attīstība, TV3 cienītāji tiek aicināti sekot visām Latvijā veidotajām pārraidēm video portālā „TVPlay" un aplikācijā mobilajās ierīcēs gan tiešraidē, gan atkārtojumā sev ērtā laikā un vietā.

Aizvadītās nedēļas laikā „TVPlay" apmeklētāju skaits esot palielinājies par vairāk kā 60%, kas skaidri apliecinot, ka skatītāji vēlās sekot Latvijā veidotajām un iecienītajām pārraidēm.

Aizvadītās nedēļas laikā dažādas valsts institūcijas ir paudušas savu nostāju par „Lattelecom" un TV3 domstarpībām - Konkurences padome (KP) paziņojusi, ka vēl vismaz mēnesi neiejauksies abu uzņēmumu sarunu procesā, vērtējot nepieciešamību uzsākt padziļinātu situācijas izpēti.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija paudusi bažas, ka „Lattelecom" un TV3 strīda sekas var skart valsts drošību. Savukārt Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) norādījis, ka klienti ir tiesīgi lauzt līgumu ar „Lattelecom" bez soda sankcijām, jo netiek vairs piedāvāts kanāls TV3, pretēji tam, ko no savas puses publiski un atbildēs zvanu centrā paudis kabeļoperators, teikts MTG paziņojumā.

Jau vēstīts, ka PTAC aicinājis pārtraukt izplatīt reklāmu, kurā izmantots tā direktores Baibas Vītoliņas teiktais par līguma laušanas iespējām ar "Lattelecom".

Saistībā ar to, ka "Lattelecom" un TV3 īpašniekiem neizdevās vienoties par tālākajiem sadarbības nosacījumiem, no 2.aprīļa "Lattelecom" interaktīvajā televīzijā TV3 vairs nav pieejams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!