Foto: DELFI
Nolūkā stiprināt nacionālo informācijas telpu Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija izstrādājusi Administratīvo pārkāpumu kodeksa (APK) grozījumus, kas paredz noteikt bargākus sodus par dažādiem pārkāpumiem mediju jomā.

Grozījumi, kurus Saeima ceturtdien, 22.maijā, nodeva izskatīšanai komisijās, noteic, ka par nereģistrētu masu mediju izgatavošanu un izplatīšanu fiziskas personas var sodīt ar naudas sodu līdz 210 eiro, bet juridiskās personas – ar naudas sodu līdz 2100 eiro.

Savukārt par elektroniskā plašsaziņas līdzekļa programmas apraidi vai retranslāciju bez Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) izdotas apraides vai retranslācijas atļaujas, vai pēc apraides vai retranslācijas atļaujas anulēšanas, darbības termiņa izbeigšanās vai apturēšanas fiziskajām personām var uzlikt naudas sodu no simts līdz septiņsimt eiro, bet juridiskajām personām – no divtūkstoš līdz četrpadsmit tūkstošiem eiro.

Par elektroniskā plašsaziņas līdzekļa audiovizuālo pakalpojumu sniegšanu pēc pieprasījuma bez reģistrēšanās NEPLP, vainīgajām fiziskajām personām draudēs naudas sodi no piecdesmit līdz septiņsimt eiro, bet juridiskajām personām – no tūkstoš līdz četrpadsmit tūkstošiem eiro.

Par elektroniskā plašsaziņas līdzekļa darbības neatbilstību NEPLP izsniegtās apraides atļaujas darbības pamatnosacījumiem fiziskajām personām draudēs naudas sodi no piecdesmit līdz piecsimt eiro, bet juridiskajām personām – no piecsimt līdz desmit tūkstošiem eiro.

Naudas sodi paredzēti arī par normatīvajos aktos elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmu veidošanai vai pakalpojumu sniegšanai pēc pieprasījuma noteiktu aizliegumu un ierobežojumu pārkāpumu, elektroniskā plašsaziņas līdzekļa darbības neatbilstību NEPLP reģistrētajiem pakalpojuma pēc pieprasījuma darbības pamatnosacījumiem, informācijas par elektronisko plašsaziņas līdzekļu darbību nesniegšanu vai nepatiesas informācijas sniegšanu NEPLP un elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmu uzskaites noteikumu pārkāpšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!