Foto: LETA

Biļete Rīga-Berlīne topošajā projekta "Rail Baltica" vilcienā varētu maksāt 30 eiro līdz 50 eiro robežās, taču nopietnākus aprēķinus plānots sākt nākamgad, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "1:1" sacīja "Rail Baltica" kopuzņēmuma valdes priekšsēdētāja Baiba Rubesa.

Viņa stāstīja, ka pirms divām nedēļām iepazinusies ar trasi Parīze-Nica, kas esot aptuveni vienādā attālumā ar maršrutu Rīga-Berlīne. No Parīzes līdz Nicai vilciena biļetes cena esot no 25 līdz 60 eiro, līdz ar to Rubesa pieņēmusi, ka "ar mūsdienu naudiņām tie varētu būt 30 līdz 50 eiro". Rubesa skaidrojusi, ka precīzāki aprēķini tiks veikti nākamgad, taču biļešu cenas būšot "pa makam" Latvijas iedzīvotājiem.

Rubesa atzina, ka "Rail Baltica" projekts ir gadsimta projekts Baltijā ar ļoti vērienīgām infrastruktūras prasībām, kas savienos ar Eiropu. Valdes priekšsēdētāja atzina, ka ir virspusīgi iepazinusies ar visiem trim projektiem. Savukārt kā savu pirmo uzdevumu iezīmēja projekta "uzstādīšanu uz atbilstošām kājām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!