Foto: LETA
Starptautiskajā lidostā "Rīga" situācija trešdien ir mierīga un pasažieru satraukums saistībā ar nesenajiem teroraktiem Briselē nav novērts, pastāstīja lidostas pārstāve Sarmīte Rinmane.

Viņa norādīja, ka lidosta strādā ierastajā režīmā. Izpildītas Drošības policijas rekomendācijas attiecībā uz preventīvajiem pasākumiem, taču tās pasažieru apkalpošanu neietekmē. Papildu drošības pasākumi attiecībā uz pasažieru pārbaudēm nav ieviesti.

Vienlaikus viņa pastāstīja, ka situācija lidostā kopumā ir mierīga un iedzīvotāju satraukums nav novērots.

Rinmane atgādināja, ka trešdien atcelti visi Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" reisi uz Briseli.

Saistībā ar teroraktiem Briselē Drošības policija rekomendējusi lidostai "Rīga", "Latvijas Dzelzceļam" un Rīgas starptautiskajai autoostai pastiprināt preventīvos drošības pasākumus.

Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava iepriekš pastāstīja, ka lidostā "Rīga" un Rīgas centrālajā dzelzceļa stacijā preventīvos nolūkos ir palielināts dežurējušo policistu skaits.

Ziņots arī, ka atbildību par otrdien, 22.martā, notikušajiem sprādzieniem Briselē, kuros gājuši bojā vismaz 34 cilvēki, uzņēmies džihādistu grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Briseles Zaventemas starptautiskajā lidostā otrdien neilgi pēc plkst.8 (plkst.9 pēc Latvijas laika) netālu no vietas, kur notika reģistrācija kompānijas "American Airlines" reisam, notika divas eksplozijas.

Nedaudz vēlāk sastrēgumstundas laika nogranda trešais sprādziens Mālbēkas metro stacijā, kas atrodas netālu no Eiropas Savienības institūciju galvenajām mītnēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!