Foto: PantherMedia/Scanpix

Birža "Nasdaq Riga" sākusi kotēšanas procedūru nebanku kreditētājas SIA "VIA SMS Group" obligāciju iekļaušanai Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā.

Vienas obligācijas nominālvērtība ir 1000 eiro, bet emisijas apjoms ir 500 000 eiro, teikts biržas paziņojumā.

Kotēšanas pieteikuma iesniegšanas brīdī jau emitētas 5605 obligācijas ar kopējo vērtību 5,605 miljoni eiro, kas kopš 18.augusta ir iekļautas "Nasdaq Riga" Parāda vērtspapīru sarakstā. Saskaņā ar emisijas prospektu "VIA SMS Group" ir tiesības emitēt 695 papildu obligācijas līdz 25.augustam, sasniedzot kopējo emisijas apjomu 6,3 miljoni eiro.

"Nasdaq Riga" valdes lēmums par obligāciju iekļaušanu tiks paziņots pēc tā pieņemšanas.

Kā ziņots, "VIA SMS Group" ar jaunu obligāciju emisiju refinansē iepriekšējo obligāciju emisiju.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 6.jūlijā reģistrēja "VIA SMS Group" obligāciju emisijas prospektu. Kopējais emisijas apmērs pēc nominālvērtības ir 6,3 miljoni eiro, kas sastāv no 6300 obligācijām. Vienas obligācijas nominālvērtība ir 1000 eiro, kupona gada likme ir 12,5%. Obligāciju dzēšanas termiņš ir 2019.gada 25.maijs, kupona izmaksas biežums - reizi ceturksnī, savukārt pamatsummas atmaksa - termiņa beigās.

"VIA SMS Group" un tās meitassabiedrību auditētais konsolidētais apgrozījums 2015.gadā sasniedza 13,6 miljonus eiro. Peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas jeb EBITDA pērn sasniedza 2,9 miljonus eiro, savukārt 2015.gada neto peļņa bija 1,5 miljoni eiro.

"VIA SMS Group" neto kredītportfelis 2015.gada beigās sasniedza 10,6 miljonus eiro.

Austrumeiropā strādājošais tiešsaistes kreditētājs "VIA SMS Group" izsniedz nenodrošinātos aizdevumus privātpersonām kopš 2009.gada. Uzņēmums strādā ar zīmoliem "VIA SMS", "VIA CREDIT", "VIA CONTO" un piedāvā aizdevumus ar atmaksas termiņu līdz 12 mēnešiem Latvijā, Čehijā, Polijā, Zviedrijā un Spānijā. "VIA SMS Group" ir vairāk nekā 750 000 reģistrētu klientu, un kopējais izsniegto aizdevumu apjoms gada laikā sasniedz 55 miljonus eiro.

"VIA SMS Group" īpašnieki vienādās daļās ir SIA "Financial Investment" un Deniss Šerstjukovs. Savukārt "Financial Investment" 60% kapitāldaļu īpašnieks ir Šerstjukovs, bet 40% - Andris Riekstiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!