Foto: LETA

Šā gada trešajā ceturksnī nekustamā īpašuma investori aktivizējušies, kas rezultējies lēnā, bet nepārtrauktā investīciju tirgus atlabšanā gan Latvijā, gan Lietuvā, liecina "Colliers International" veidotais apskats.

Latvijā investīciju nekustamajā īpašumā apjoms 2020. gada 3. ceturksnī sasniedzis 90 miljonus eiro. Ievērojamākais darījums bijis bankas "Citadele" ēkas iegāde, kuru īstenoja "Lords LB Baltic Green Fund", kas bija otrais biroju ēkas darījums šogad.

Trešajā ceturksnī turpinājusies aktivitāte investīcijās mazumtirdzniecības segmenta objektos - "Lords LB" pārdeva "Rietumu Centru" Liepājā Lūsiņu ģimenei, savukārt, "Aveņu Centru" Daugavpilī "Ditton Nams" par 5,2 miljoniem eiro pārdeva "Megarons" (uzņēmums saistīts ar pārtikas preču veikalu tīklu "Mego") un "East Capital" pārdeva bijušo "Prisma Deglava" ēku "K47". "Redstone Boutique Hotel" Rīgas vecpilsētā tika pārdota par 1,72 miljoniem eiro.

Aktivitāte attīstības segmentā kopš Covid-19 uzliesmojuma sākuma joprojām ir zema darījumu apjoms ar attīstības īpašumiem pēdējos divos ceturkšņos samazinājies par 65% gada griezumā.

2020. gada 3. ceturksnis Lietuvas investīciju tirgū bijis samērā aktīvs, un kopējais ieguldījumu apjoms sasniedzis 103 miljonus eiro. Tā, piemēram, "Eastnine" par 20 miljoniem eiro iegādājās biroju daļu īpašumā "Vilniaus Vartai", bet "EfTEN Capital" iegādājās "Atea" administratīvo ēku par 11,8 miljoniem eiro.

Savukārt, Igaunijā aktivitāte joprojām ir zema, lai gan tuvākajos mēnešos ir gaidāma vairāku darījumu noslēgšanās. Starp ievērojamākajiem darījumiem 2020. gada 3. ceturksnī ir nesen pabeigtās "Ilunurme tee 2" industriālās ēkas pārdošana un "Stock 101" darījums, ko īstenoja "Stevorte".

"EfTEN Capital" paziņoja par jauna fonda izveidi, kas investēs īres namos Baltijas valstīs.

Pirmā plānotā fonda investīcija būs dzīvojamā ēka ar 112 dzīvokļiem un 93 autostāvvietām Tallinā, kas jāpabeidz līdz 2021. gada rudenim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!