Foto: DELFI

Logu sagatavju, mēbeļu plātņu, kā arī logu, durvju un granulu ražotājs SIA “Staļi” iesniegtajā gada pārskatā norāda, ka 2020. gadā uzņēmuma realizācija samazinājusies par 27,05%. Uzņēmuma apgrozījums pērn samazinājās līdz 12,88 miljoniem eiro, un gadu tas noslēdzis ar 192,66 tūkstošu eiro zaudējumiem, informē “Lursoft Klientu portfelis”.

Pēc "Lursoft Multi" atskaites datiem, pēdējo reizi ar zaudējumiem SIA "Staļi" strādājis 2008. gadā.

"2020. gada apgrozījums ir samazinājies, taču ievērojami pieaudzis apgrozījums no internetveikaliem. Produkcijas pircēji dod priekšroku attālinātai sadarbībai un attālinātai pirkumu veikšanai," vadības ziņojumā norādījis SIA "Staļi".

2020. gadā SIA "Staļi" turpināja ražošanas procesu reorganizāciju, ieviešot ražošanā arī jaunus produkcijas veidus. Tas palielinājis uzņēmuma realizācijas iespējas Anglijā, Francijā un Zviedrijā.

SIA "Staļi" produkcija galvenokārt tiek eksportēta uz Eiropas Savienības valstīm, granulas tiek realizētas Igaunijā, Holandē un Itālijā.

"Lursoft" pieejamā informācija rāda, ka SIA "Staļi" aizvadītajā gadā bija darba devējs 251 darbiniekam. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums pērn samaksājis 1,2 miljonus eiro, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,54 miljonus eiro.

SIA "Staļi", kura patiesie labuma guvēji ir Jānis un Vilnis Strazdiņi, saņēmis 288,15 tūkstošus eiro lielu atbalstu no līdzekļiem, kas paredzēti eksportējošiem uzņēmumiem Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!