Foto: Publicitātes attēli

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome apstiprinājusi akciju sabiedrības "Augstsprieguma tīkls" pamatprospekta papildinājumus saistībā ar ilgtermiņa kredītreitinga izmaiņām no "BBB+" uz "A-" ar stabilu perspektīvu, ko 12. novembrī piešķīrusi kredītreitingu aģentūra "S&P Global Ratings Europe Limited", informē FKTK.

No akciju sabiedrības "Augstsprieguma tīkls" pamatprospekta apstiprināšanas 5. oktobrī līdz brīdim, kad uzsākta obligāciju tirdzniecība regulētā tirgū, akciju sabiedrība "Augstsprieguma tīkls" ir konstatējusi svarīgus jaunus faktorus saistībā ar pamatprospektā ietverto informāciju. Konstatējot nozīmīgus jaunus faktorus, emitentam saskaņā ar Prospektu regulas 23. pantu jāsagatavo prospekta papildinājums, kuru apstiprina FKTK.

Akciju sabiedrības "Augstsprieguma tīkls" obligāciju pamatprospekta papildinājums publicēts FKTK tīmekļvietnē.

Jau ziņots, ka FKTK padome 5. oktobrī apstiprināja akciju sabiedrības "Augstsprieguma tīkls" pamatprospektu, kura ietvaros akciju sabiedrība "Augstsprieguma tīkls" ir tiesīga izteikt obligāciju publiskos piedāvājumus 160 miljonu eiro apmērā, katru publisko piedāvājumu izsakot atbilstoši konkrētā publiskā piedāvājuma galīgajiem noteikumiem. "Augstsprieguma tīkls" plāno emitēt obligācijas, lai refinansētu aizņēmumu 116 miljonu eiro apmērā.

"Augstsprieguma tīkls" ir Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina elektroenerģijas pārvades tīkla darbības un Latvijas elektroenerģijas sistēmas elektroapgādes drošumu, sniedz pārvades sistēmas pakalpojumus, veic pārvades sistēmas operatīvo vadību un nodrošina drošu, stabilu, elektroenerģijas pārvadi sistēmā. "Augstsprieguma tīkls" pieder valstij. Jau ziņots, ka "Augstsprieguma tīkls" desmit gados attīstībā plāno investēt 400 miljonus eiro.

"Augstsprieguma tīkls" ir arī vienotās dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") lielākais akcionārs - kompānijai pieder 68,46% "Conexus" akciju.
Jāpiebilst, ka kredītreitings ir uzņēmuma, reģiona vai valsts kredītspēju novērtējums. Kredītreitingu sastāda, vadoties pēc tirgus dalībnieku iepriekšējās un pašreizējās finanšu vēstures, kā arī, izvērtējot to īpašumus un finansiālās saistības.

"Augstsprieguma tīkla" apgrozījums pērn bija 147,348 miljoni eiro, kas ir par 20,2% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 41,5% un bija 9,999 miljoni eiro.

Reitingu aģentūra ir ilgtermiņa sadarbības partneris, kas seko līdzi uzņēmuma galvenajiem notikumiem, attīstībai un katru gadu izvērtē finanšu stabilitāti. AST kā savu sadarbības partneri kredītreitinga noteikšanai un tālākai uzraudzībai iepirkumā izvēlējusies "S&P". Tā ir viena no vadošajām starptautiskajām kredītreitinga aģentūrām, kas nosaka arī Latvijas valsts kredītreitingu starptautiskā līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!