Foto: LETA

Birža "Nasdaq Riga" ir sākusi kotēšanas procedūru AS "Augstsprieguma tīkls" obligāciju iekļaušanai Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā, teikts biržas paziņojumā.

Plānotā obligāciju emisija ir 100 miljonu eiro apmērā, obligāciju nominālvērtība ir 1000 eiro. Obligāciju dzēšanas datums ir 2027.gada 20.janvāris.

"Nasdaq Riga" valdes lēmums par obligāciju iekļaušanu Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā tiks paziņots nekavējoties pēc tā pieņemšanas.

Jau ziņots, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) 6.oktobrī apstiprinājusi "Augstsprieguma tīkla" obligāciju emisijas pamatprospektu publiskā piedāvājuma izteikšanai un to iekļaušanai Baltijas parāda vērtspapīru sarakstā biržā "Nasdaq Riga".

Obligāciju nominālvērtība ir līdz 160 miljoniem eiro.

"Augstsprieguma tīkls" plāno emitēt obligācijas, lai refinansētu aizņēmumu 116 miljonu eiro apmērā.

"Augstsprieguma tīkls" ir Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina elektroenerģijas pārvades tīkla darbības un Latvijas elektroenerģijas sistēmas elektroapgādes drošumu, sniedz pārvades sistēmas pakalpojumus, veic pārvades sistēmas operatīvo vadību un nodrošina drošu, stabilu, elektroenerģijas pārvadi sistēmā. "Augstsprieguma tīkls" pieder valstij.

"Augstsprieguma tīkls" ir arī vienotās dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") lielākais akcionārs - kompānijai pieder 68,46% "Conexus" akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!