Foto: Publicitātes foto

2022. gada maijā Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās – tās mēneša laikā pieauga par 1,4%. Sērijveida dzīvokļu vidējā cena pakāpās līdz 974 EUR/m². 2022. gada pirmajos četros mēnešos sērijveida dzīvokļu cenas kopumā palielinājās par 8%, liecina "Arco Real Estate" pārskats.

Rīgas lielākajos mikrorajonos 2022. gada maijā turpinājās sērijveida dzīvokļu cenu palielināšanās. Gada pirmajā ceturksnī dzīvokļu cenas palielinājās par aptuveni 2 % mēnesī, bet pēdējos divos mēnešos cenu pieauguma temps nedaudz samazinājās. Maijā mēneša cenu pieaugums noslīdēja zem 1 % robežas, kas bija zemākais rādītājs šogad. Rīgas apkārtnē cenas turpināja pieaugt vienmērīgi un cenu pieaugums vērtējams kā stabils.

2022. gada pirmajā ceturksnī lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums mēreni pieauga, bet maijā bija vērojams piedāvājumu skaita būtisks pieaugums. Tas bija augstākais piedāvājuma līmenis kopš 2020. gada augusta.

Kopš 2022. gada sākuma visos Rīgas lielākajos mikrorajonos cenas kopumā dzīvokļiem palielinājās. Lielākais cenu palielinājums kopš gada sākuma Rīgas mikrorajonos novērots Vecmīlgrāvī (+ 14 %).

Maijā sērijveida dzīvokļu vidējā cena pieauga līdz 974 EUR/m². Cenas bija vidēji par 40 % zemākas nekā 2007. gada 1. jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi – 1 620 EUR/m².

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, maijā dzīvokļu piedāvājums Rīgā kopumā palielinājās par 16 %. Piedāvājumu skaits "Arco Real Estate" analizētajos lielākajos Rīgas mikrorajonos palielinājās par 22 %. Salīdzinot ar 2021. gada maiju, dzīvokļu piedāvājums kopumā bija lielāks: kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija lielāks par 19 %, savukārt lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums bija par 36 % augstāks nekā pirms gada.

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, var secināt, ka vislielākais piedāvājumu skaits maijā bija Purvciemā, savukārt vismazākais – Bolderājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!