Foto: LETA

Šonedēļ atjaunota sankcijām pakļautajam Krievijas miljardierim Pjotram Avenam piederošā SIA "Klauģu muiža" saimnieciskā darbība, liecina informācija "Lursoft".

Valsts ieņēmumu dienests (VID) lēmumu par uzņēmuma saimnieciskās darbības apturēšanu pieņēma šā gada jūlijā, bet no 11. oktobra tā ir atjaunota.

Uzņēmums gan joprojām ir izslēgts no PVN maksātāju reģistra. Tāpat tam šobrīd ir izveidojies vairāk nekā 11 tūkstošu eiro liels parāds.

"Klauģu muižas" kapitāla daļām piemērots atsavināšanas aizliegums, aizliegums mainīt daļu nominālvērtību un aizliegums reģistrēt komercķīlas.

Vienlaikus atcelts aizliegumus "Klauģu muižai" piederošo uzņēmuma SIA "Klauģu muiža RE" daļu atsavināšanai un pārreģistrācijai. Spēkā vairs nav arī VID aizliegums uzņēmuma reorganizācijai un dalībnieku maiņai.

VID "Delfi Bizness" informēja, ka "Eiropas Savienības sankcijas neparedz uzņēmuma darbības pārtraukšanu, attiecīgi dienestam nav tiesību apturēt sankcijām pakļautu personu uzņēmumu darbību".

"Savukārt spēkā esošās sankcijas nodrošina, ka šādu uzņēmumu reālā darbība ir ierobežota – to darījumus neapkalpo neviena kredītiestāde un tāpat šādi uzņēmumi nevar veikt darījumus ne ar vienu Eiropas Savienības klientu un darījumu partneri. VID lēmums šīs sankcijas nekādi neatceļ un nemazina," uzsver dienestā.

"Klauģu muiža" 2022. gadā strādāja ar 8034 eiro apgrozījumu un 16 376 eiro zaudējumiem.

Jāatgādina, ka "Klauģu muiža" nav vienīgais Latvijas pilsoņa Avena uzņēmums mūsu valstī. Viņš ir patiesais labuma guvējs SIA "Ezermaļu mežu īpašumi", kuram izveidojies vairāk nekā 68,5 tūkstošu eiro liels nodokļu parāds, kā arī SIA "Klauģu muiža RE", kas oktobra sākumā valstij bija parādā teju 315 tūkstošus eiro.

Tāpat viņš ir patiesais labuma guvējs labdarības fondā "Paaudze" un fondā "Aven Foundation", kura nodokļu parāds ir nepilni 2347 eiro.

"Delfi Bizness" sīkāk apskatīja Avenam piederošos īpašumus publikācijā "Sankcijām pakļauts un ar nodokļu parādiem – kas notiek ar Pjotra Avena uzņēmējdarbību Latvijā?"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!