Lai gan šis gads Baltijas finanšu tirgiem akciju vērtības pieauguma ziņā ir bijis lēnāks, visās trijās valstīs ir redzamas pozitīvas tendences un šogad nemaz tik ļoti neatpaliekam no lielajiem pasaules tirgiem, raidījuma "Nākotnes kapitāls" diskusijā sacīja Latvijas, Lietuvas un Igaunijas nozares eksperti.

Inflācija, enerģētikas problēmas, Krievijas uzsāktais karš un citas savstarpēji saistītas ekonomikas problēmas ir sašūpojušas finanšu tirgus gan pasaulē, gan Latvijā. Raidījuma “Nākotnes kapitāls” vadītāji to ir pieredzējuši arī savos portfeļos.

Lēnīgā izaugsme šogad varētu sabiedēt investorus amatierus, kas sāka ieguldīt naudu 2021. vai 2022. gadā, kad kopumā akciju tirgi, tostarp Baltijā, auga strauji. Tomēr investīciju eksperti mierina – Baltijas finanšu tirgi seko pasaules tendencēm.

Nav nemaz tik slikti

Priekšstats, ka Baltijas tirgus šogad ir panīcis, var rasties, ja raugās tikai uz indeksu attīstību. “OMX Baltic Benchmark GI”, galvenais indekss, kas apkopo datus par visaktīvāk tirgotajiem uzņēmumiem Latvijas, Lietuvas un Igaunijas  biržās, no gada sākuma līdz 4. oktobrim bija pieaudzis par 5,4%. Tikmēr ASV lielāko uzņēmumu indekss “S&P 500” tajā pašā laikā audzis par vairāk nekā 10%.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!