Foto: LETA

Pasažieru pārvadātājam AS "Nordeka" reģistrēta 29,04 miljonu eiro vērta komercķīla, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis. Tās ņēmējs ir AS "Rietumu Banka".

AS "Nordeka" ieķīlājusi 24 Mercedes-Benz Sprinter pasažieru autobusus. AS "Nordeka" šobrīd ir sešas aktīvas komercķīlas.

Pasažieru pārvadāšanas uzņēmums AS "Nordeka" 2022. gadā apgrozīja 8,45 miljonus eiro, pārskata gadu noslēdzot ar 2,7 miljonu eiro zaudējumiem. Ar zaudējumiem uzņēmums strādājis arī 2021. gadā, taču tad tie bijuši ievērojami mazāki – 0,22 miljoni eiro.

Iesniegtajā vadības ziņojumā skaidrots, ka pagājušā gada zaudējumos ir iekļauts izveidotais uzkrājums Konkurences padomes uzliktajam sodam.

Uzņēmums gan šo lēmumu ir pārsūdzējis tiesā. Tāpat arī zaudējumus AS "Nordeka" radījuši notikumi pasaulē un Latvijā gan saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu, gan arī Krievijas uzsākto karu Ukrainā.

"Lursoft" dati rāda, ka 2022. gadā AS "Nordeka" bija darba devējs 217 darbiniekiem. Uzņēmums valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās pērn samaksājis 1,25 miljonus eiro savukārt iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,7 miljonus eiro. Uzņēmumam uz 12. decembri bija uzkrāts 118,17 tūkstošu eiro liels nodokļu parāds.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!