Foto: LETA

Veselības inspekcija (VI) sākusi pārbaudi par kosmētikas ražotāja "Madara Cosmetics" produktu "Time Miracle Botanic Retinol", "Delfi Bizness" apliecināja VI Produktu drošuma un tirgus uzraudzības nodaļas vadītāja Maija Rumpētere.

Šonedēļ kāda grima māksliniece vietnē "Instagram" vērsa uzmanību, ka "Madara Cosmetics" serumā "Time Miracle Botanic Retinol" nemaz nav retinola. Tādēļ uzņēmums vārdu "retinols" nedrīkstot ietvert produkta nosaukumā, ne rakstīt uz iepakojuma vai popularizēt reklāmās, viņa apgalvo. Grima māksliniece arī vērsusies ar iesniegumu VI.

Rumpētere "Delfi bizness" sacīja, ka inspekcija šobrīd ir uzsākusi saņemtajā iesniegumā norādītās informācijas izskatīšanu un pieprasījusi "Madara Cosmetics" iesniegt kosmētikas līdzekļa lietas dokumentus izvērtēšanai.

"Pēc izvērtēšanas tiks pieņemts lēmums par turpmākajām darbībām, pamatojoties uz konstatēto," piebilst VI pārstāve.

Tā kā pašlaik pieejama vien informācija par sastāvdaļu sarakstā kosmētikas līdzekļa marķējumā norādīto, tikai pēc dokumentu saņemšanas un izvērtēšanas VI varēs sniegt informāciju, vai produkta sastāvā ir vai nav retinols.

Savukārt "Madara Cosmetics" pārstāvji skaidro, ka minētais produkts ir dabīgs un sertificēts augu izcelsmes retinola alternatīvas serums, kas nodrošina sintētiskajam retinolam līdzvērtīgu iedarbību, neizraisot ādas kairinājumu.

"Retinols ir sintētiska vai dzīvnieku izcelsmes izejviela, kas dabīgajā kosmētikā netiek izmantota, taču klientiem šī atslēgvārda lietojums ļauj orientēties produktu klāstā un vēsta par sagaidāmo efektu," apgalvo uzņēmumā.

Tas arī vērš uzmanību – lai nepārprotami norādītu uz kosmētikas līdzekļa alternatīvas statusu, industrijā tiek izmantoti tādi apzīmējumi kā "Bio-Retinol", "Phyto-Retinol", "Plant Retinol" vai "Botanic Retinol", kas darīts arī "Madara Cosmetics" produkta gadījumā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!