Foto: Shutterstock, publicitātes foto, LETA
Pārdots viens no pirmajiem tirdzniecības centriem "Mols", noslēgts līgums par "Rail Baltica" pamattrases būvniecību, cik izmaksā svētku cienasta nozīmīgākās sastāvdaļas.

Šos un citus notikumus aizvadītajā nedēļā "Delfi Bizness" apkopojis un piedāvā lasītājiem.

Pārdots 'Mols', viens no pirmajiem Latvijā atvērtajiem tirdzniecības centriem

Foto: LETA

Par SIA "Tirdzniecības centrs "Mols"" vienīgo īpašnieci kļuvusi kompānija SIA "F 8", liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Lasīt vairāk

Algu kāpums, bonusi, automašīnas statusam: cik lutināti ir uzņēmumu vadītāji Latvijā

Foto: Shutterstock

Gada kopējā alga ir pieaugusi 73% vadītāju gan Latvijā, gan Igaunijā un 87% – Lietuvā, liecina vadības konsultāciju uzņēmuma "Figure Baltic Advisory" veiktais ikgadējais "Augstākā līmeņa vadītāju atalgojuma pētījums", kas aptver laika periodu no pagājušā gada oktobra līdz šī gada oktobrim.

Lasīt vairāk

Svarīgākais, kas jāzina par 'Rail Baltica' projekta virzību Latvijā

Foto: LETA

"Jo dziļāk mežā, jo vairāk malkas," nāk prātā, mēģinot izsekot gadsimta infrastruktūras būvniecības projekta "Rail Baltica" īstenošanas gaitu, tomēr 2030. gadu projekta realizācijā iesaistītās amatpersonas joprojām sauc par reālu termiņu un apstiprina, ka arī Rīgā vilcieni kursēs. Savukārt finanses un kopējās izmaksas kādu brīdi vēl būs "lielais nezināmais".

Lasīt vairāk

Infografika. Šogad bagātīgam Ziemassvētku galdam naudas var nepietikt, bet nākamgad būs vēl dārgāk

Foto: Shutterstock

Inflācija pēdējos mēnešos ir pierimusi, tomēr tas nenozīmē, ka tās vairs nav. Tādēļ iedzīvotājiem jārēķinās, ka par vairumu ikdienā nepieciešamajām lietām, tostarp pārtiku, aizvien jāturpina maksāt vairāk nekā pirms gada un senāk. Tādējādi svētku svinēšana būs dārgāka arī šogad – cenas pārtikas produktiem, kurus tradicionāli ceļam Ziemassvētku galdā, tik kāpj uz augšu.

Lasīt vairāk

Starp veiksmīgākajiem Baltijas biržas uzņēmumiem šogad latviešu nav, starp zaudētājiem gan

Foto: F64

Šogad liela daļa pasaules finanšu tirgu pieredzēja pakāpenisku atkopšanos pēc pagājušā gada sliktajiem rezultātiem. Arī Baltijā kopumā šogad ir bijusi neliela izaugsme – daži kaimiņvalstu uzņēmumi savu akciju vērtību kāpinājuši ne sliktāk kā ASV tehnoloģiju milži, kamēr dažiem Latvijas uzņēmumiem akciju vērtība strauji kritusies.

Lasīt vairāk

'Sportland' pēc nokļūšanas PTAC 'melnajā sarakstā' samaina pircējai 45 eiro vērtu somu

Foto: Publicitātes foto

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) "melnajā sarakstā" ticis iekļauts sporta un tūrisma preču tirgotājs SIA "Sportland", liecina PTAC Patērētāju strīdu risināšanas komisijas lēmums.

Lasīt vairāk

Foto: Pazuduši brikšņi pie tilta uz 'nekurieni' Pārdaugavā. Kas notiek?

Foto: DELFI

Rīdzinieki pamanījuši vizuālas pārmaiņas Rīgā, starp Daugavgrīvas ielu un Zunda kanālu. Teritorija ir atbrīvota no krūmājiem, liekot domāt, ka, iespējams, drīzumā varētu gaidīt būvdarbu sākšanos. Vai tā patiešām ir, "Delfi Bizness" vaicā "Galio" grupas uzņēmuma SIA "Galio Development" valdes loceklim Kasparam Beitiņam.

Lasīt vairāk

Bankas vēl domā, vai apstrīdēt mājokļu kredītņēmēju atbalstam pieņemtos likuma grozījumus

Foto: Unsplash

Četras lielākās bankas Latvijā vēl nav pieņēmušas lēmumu, vai tiks apstrīdēti grozījumi Patērētāju tiesību aizsardzības likumā mājokļu kredītņēmēju atbalstam.

Lasīt vairāk

Krītošs sniegs sadauza auto – kurš atlīdzinās un kas notiek, ja mašīna stāv neatļautā vietā

Foto: Shutterstock

Pagājušajā nedēļā divu greznu automašīnu "Porsche" īpašnieki, atgriežoties pie saviem auto, visdrīzāk bija šokā, jo no blakus esošās ēkas jumta uz automašīnām bija uzkritis ledus un sadauzījis dārgās automašīnas. Tā kā Rīgā ir populāras stāvvietas ielu malās, arī citi auto īpašnieki saskārušies ar krītoša ledus un sniega nodarīto skādi.

Lasīt vairāk

'LTG Link' tiešā reisa vilciena biļetes no Viļņas uz Rīgu tiek izķertas

Foto: Shutterstock

Lietuvas valsts pasažieru vilcienu operatora "LTG Link" tiešā reisa vilciena biļetes no Viļņas uz Rīgu ir izpārdotas līdz šā gada 31. decembrim, liecina informācija "LTG Link" mājaslapā.

Lasīt vairāk

Nodokļu parādi spiež 'Michelin' ceļveža restorānus Latvijā

Foto: Pixabay

Pagājis mēnesis kopš pasaulē populārākais restorānu ceļvedis "Michelin Guide" atklāja savus favorītus Latvijā, vienam no restorāniem iegūstot arī "Michelin" zvaigzni. Vienlaikus sociālajos tīklos raisījušās diskusijas par to, vai un cik godprātīgi šie restorāni maksā nodokļus. Dažiem no "Michelin" atzinību guvušajiem restorāniem ir parādi desmitos un pat simtos tūkstošos eiro, liecina "Delfi Bizness" apkopojums.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!