Foto: LETA

Igaunijas atjaunojamās enerģijas uzņēmums "Enefit Green" nule kā parakstījis līgumu par Brocēnu koģenerācijas stacijas un kokskaidu granulu rūpnīcas pārdošanu Igaunijas granulu ražotājam "Warmeston", uzņēmums noziņojis "Nasdaq" Tallinas biržai.

Darījuma vērtība ir 32 miljoni eiro.

""Enefit Green" uzmanības centrā ir vēja un saules enerģijas īpatsvara palielināšana Baltijas valstīs un Polijā. Pašlaik mums ir seši vēja parki būvniecības stadijā Somijā, Igaunijā un Lietuvā, kā arī četras saules spēkstacijas Igaunijā, Latvijā un Polijā ar kopējo jaudu 715 megavati. Biomasas koģenerācijas uzņēmumu pārdošana ļauj mums vairāk koncentrēties uz mūsu stratēģisko uzņēmējdarbības virzienu," norādīja "Enefit Green" valdes loceklis Innars Kāziks.

Darījuma objekts ir koģenerācijas uzņēmums Brocēnos, kas ietver 2016.gadā pabeigto koģenerācijas staciju un granulu rūpnīcu.

Struktūrvienībā strādā 39 darbinieki, un saražotā elektroenerģija tiek pārdota Latvijas elektrotīklā, savukārt siltums tiek izmantots izejvielu žāvēšanai blakus esošajā granulu rūpnīcā. Granulu ražošana gadā ir aptuveni 155 000 tonnu. Granulas tiek pārdotas enerģētikas uzņēmumiem, vairumtirgotājiem un mazumtirdzniecības klientiem.

Pēc darījuma un aktīvu nodošanas koģenerācijas stacija, granulu rūpnīca un darbinieki turpinās darbību "Warmeston" grupas ietvaros.

Novembra beigās Enefit Green" parakstīja līgumu par Valkas, Latvijā, un Paides, Igaunijā, koģenerācijas spēkstaciju pārdošanu Igaunijas centralizētās siltumapgādes uzņēmumam "Utilitas".

"Enefit Green" akcijas tiek kotētas "Nasdaq" Tallinas biržas oficiālajā sarakstā. Uzņēmuma kapitālā 77% pieder Igaunijas valsts energokoncernam "Eesti Energia", kas strādā ar zīmolu "Enefit".

"Warmeston" pieder četras granulu rūpnīcas Igaunijā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!