Foto: DELFI

Starptautiskā reitingu aģentūra "Moody's Investors Service" ir paaugstinājusi "Citadeles" grupas reitinga nākotnes prognozi no negatīvas uz stabilu, bet "Citadeles" grupas esošo reitingu "B2/Not Prime/E+" saglabājot nemainīgu, portālu "Delfi" informēja kredītiestādē.

"Citadeles" grupas reitinga nākotnes prognozes pārskatīšanu no negatīvas un stabilu "Moody's" skaidro ar bankas paveikto un sasniegto progresu kopš tās izveides 2010.gadā. "Moody's" atzinīgi novērtē bankas centienus uzlabot riska vadību, kā arī rentabilitātes un kapitalizācijas paaugstināšanos un uzlabojumus kredītportfeļa kvalitātē.

Tāpat reitinga prognozes maiņu ietekmēja arī ekonomiskā vides uzlabošanās Latvijā, atsākoties pastāvīgai ekonomikas izaugsmei, samazinoties bezdarbam un stabilizējoties mājokļu cenām.

"Citadeles" grupa šā gada pusgadu noslēgusi ar 5,8 miljonu latu peļņu, kas ir par 26% vairāk nekā pērn pirmajā pusgadā, - liecina neauditētie "Citadeles" darbības rādītāji. Grupas operacionālie ieņēmumi šā gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar 2012.gada pirmo pusgadu, palielinājušies par aptuveni 10%. Vienlaikus bankai ir izdevies noturēt labu kredītportfeļa kvalitāti.

2012. gada pirmā pusgada peļņa "Citadeles" grupai bija 4,6 miljoni latu.

"Citadeles" grupas pamattirgus ir Latvija, Lietuva un Igaunija, taču tai ir arī meitas banka Šveicē un grupas pārstāvniecības Krievijā, Ukrainā un citviet.

75% bankas "Citadele" akciju īpašniece ir VAS "Privatizācijas aģentūra", bet 25% pieder Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!