Foto: DELFI

Šā gada pirmajā pusgadā banka “Citadele” nopelnījusi 7,1 miljonu latu, portāls “Delfi” uzzināja bankā.

"Citadeles" grupa šā gada pirmo pusgadu noslēdza ar 5,8 miljonu latu peļņu. Pirmajā pusgadā banka "Citadele" īstenoja aktīvu rūpniecības nozares uzņēmumu kreditēšanu - 25% no kopējā jauno izsniegto kredītu apjoma izsniegti rūpniecības nozares uzņēmumiem.

"Citadeles" grupas peļņa šā gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar pirmo pusgadu 2012.gadā, palielinājusies par 27%. Savukārt banka "Citadele" pirmo pusgadu noslēgusi ar lielāku peļņu nekā grupai, pateicoties meitassabiedrības Lietuvā AB „Citadele" banka veiksmīgajai darbībai un no tās saņemtajām dividendēm.

„Citadeles grupa šī gada 1.pusgadā turpināja veiksmīgi uzņemto attīstības kursu, piesaistot jaunus klientus, palielinot peļņu, operacionālos ieņēmumus un noguldījumu apjomus. Arī bankas meitassabiedrības uzrādījušas veiksmīgus rezultātus, palielinot savas tirgus daļas. Bankas attīstību novērtēja arī starptautiskajā mērogā, kur pirmajā pusgadā saņēmām vairākas godalgas," atzīst bankas "Citadele" valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

2013. gada 30. jūnijā bankas Citadele kopējie aktīvi bija 1,38 miljardi latu (grupas aktīvi - 1,62 miljardi latu). Bankas kredītu portfelis bija 622,5 miljoni latu (grupas - 712,3 miljoni latu) un kapitāla un rezervju apjoms bija 96,9 miljoni latu (grupas - 96,5 miljoni latu).

Kopējais noguldījumu apjoms bankā 2013. gada 1. pusgadā sasniedza 1,19 miljardu latu (grupas - 1,43 miljardus latu). Bankas kapitāla pietiekamības rādītājs šī gada 30. jūnijā bija 13,1% (grupas - 11.3%) un likviditātes rādītājs - 55,8%.

"Citadeles" grupas pamattirgus ir Latvija, Lietuva un Igaunija, taču tai ir arī meitas banka Šveicē un grupas pārstāvniecības Krievijā, Ukrainā un citviet.

75% bankas "Citadele" akciju īpašniece ir VAS "Privatizācijas aģentūra", bet 25% pieder Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!