Foto: LETA

Pēc līguma parakstīšanas par bankas "Citadele" pārdošanu bijušais ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (V) atklāja, ka bankas pārdošanas cena var kristies pat par desmitiem miljoniem eiro, vēsta "Panorāma".

Līdz šim publiskajā telpā bankas pārdošanas summa bija lēsta 74 miljonu eiro apmērā. "Panorāma" norāda, ka bankas kredītportfeļu kvalitātes novērtējums šā gada beigās ir faktors, kas izšķirs, cik valsts saņems par "Citadeli".

Bijušais ekonomikas ministrs atzīst, ka cenas samazināšanās ir neizbēgama. "Pircējs caur savu auditoru ir pieteicis diezgan nozīmīgas atšķirības, kas atšķiras no pašas bankas auditora prognozētā, kas ir būtiska atšķirība."

Dombrovskis sacīja, ka cenas atšķirības amplitūda var būt no pāris miljoniem līdz par vairākiem desmitiem miljoniem eiro. Līdz ar to bijušais ministrs secina: vai nu investors ir apņēmies iegādāties banku ar ievērojamu atlaidi, vai arī ar bankas kredītportfeli tik tiešām kaut kas nav kārtībā.

Savukārt Privatizācijas aģentūras valdes priekšsēdētājs Vladimirs Loginovs uzreiz pēc pārdošanas līguma parakstīšanas noliedza, ka investors šajā darījumā varētu ietaupīt.

Jau vēstīts, ka trešdien "Privatizācijas aģentūra" pārdevusi 75% bankas "Citadele" akciju starptautiskiem investoriem, tostarp "Ripplewoods Advisors LLC".

Kā zināms, šī gada trešo ceturksni "Citadeles" bankas koncerns noslēdzis ar gandrīz 23 miljonu eiro neauditēto peļņu, kas ir par 56% vairāk nekā 2013. gada attiecīgajā periodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!