Foto: F64

AS "Citadele banka" trešdien paziņojusi par tās sākotnējā publiskā piedāvājuma jeb IPO parakstīšanās perioda pagarināšanu līdz 13. novembrim ar nolūku atvēlēt papildu laiku, lai tiktos ar investoriem.

Banka ir publicējusi IPO prospekta pielikumu, kurā plašāk skaidrots parakstīšanās perioda pagarinājums. Prospekta pielikuma publicēšanas rezultātā gan institucionālās daļas, gan privātklientu daļas parakstītāji var atsaukt savu piekrišanu divu darba dienu laikā, sākot no pirmās darba dienas pēc šī paziņojuma datuma.

Plānots, ka galīgā cena varētu tikt paziņota ap 16. novembri un beznosacījuma akciju darījumi Rīgas fondu biržā un GDR darījumi Londonas fondu biržā varētu tikt uzsākti 2015. gada 23. novembrī.

Iepriekš "Citadeles" akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma jeb IPO galīgo pārdošanas cenu bija plānots paziņot šodien.

Kā ziņots, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome atļāvusi bankai "Citadele'' izteikt līdz 100 000 000 B kategorijas uzrādītāja akciju ar balsstiesībām publisko piedāvājumu.

Vienas akcijas nominālvērtība noteikta 0,10 eiro apmērā. Vienas jaunās emisijas B kategorijas uzrādītāja akcijas pārdošanas cena noteikta robežās no 1,15 eiro līdz diviem eiro, ieskaitot akcijas nominālvērtību 0,10 eiro un akcijas emisijas uzcenojumu robežās no 1,05 eiro līdz 1,90 eiro. Šodien bankas mājaslapā plānots paziņot galīgo pārdošanas cenu.

FKTK padome atļāva "Citadeles" depozitāro sertifikātu jeb GDR emitentam "Citibank" izteikt ''Citadeles bankas'' līdz 16 666 667 depozitāro sertifikātu publisko piedāvājumu. Viens GDR pārstāvēs sešas akcijas.

Viena GDR pārdošanas cena noteikta robežās no 6,90 eiro līdz 12 eiro, kas izteikta valūtas ekvivalentā ASV dolāros, bet par galīgo cenu tiks paziņots šodien bankas mājaslapā.

Plānots, ka beznosacījuma akciju darījumi Rīgas Fondu biržā un GDR darījumi Londonas Fondu biržā varētu tikt sākti 10. novembrī.

Paredzams, ka akcijas "Nasdaq Riga" sarakstā tiks iekļautas ar simbolu CBLBR, bet Londonas Fondu biržas galvenajā tirgū GDR tiks tirgoti ar simbolu CBL.

Biržas "Nasdaq Riga" valde nolēmusi ar 10. novembri iekļaut Baltijas Oficiālajā sarakstā "Citadeles" 154 990 240 esošās B kategorijas uzrādītāja akcijas un līdz 100 000 000 jaunās emisijas B kategorijas uzrādītāja akcijas ar nominālvērtību 0,10 eiro. Akcijas tika iekļautas Baltijas Oficiālajā sarakstā, ja būs izpildīti vairāki nosacījumi: "Citadeles" parasto B kategorijas akciju publiskais piedāvājums noslēdzies atbilstoši prospektam; pamatkapitāla palielināšana saistībā ar jauno akciju emisiju reģistrēta Komercreģistrā; brīvā publiskā apgrozībā ir pietiekams akciju skaits.

Prospektā par "Citadeles bankas" piedāvājumu teikts, ka prospekta sagatavošanas dienā "Citadeles" izlaistais pamatkapitāls sastāv no 1 565 566 parastajām A kategorijas akcijām ar katras akcijas nominālvērtību 20 eiro, 154 990 240 parastajām B kategorijas akcijām ar katras akcijas nominālvērtību 0,10 eiro un 109 745 652 parastajām C kategorijas akcijām ar katras akcijas nominālvērtību viens eiro, no kurām visas ir pilnībā apmaksātas. Saistībā ar piedāvājumu "Citadele" plāno izlaist līdz pat papildu 100 000 000 parastās B kategorijas akciju.

A kategorijas vienas akcijas nominālvērtība ir 20 eiro ar 200 balsīm ar tiesībām uz dividendi un likvidācijas kvotu. A kategorijas akcijas pieder pašreizējiem "Citadele bankas" akcionāriem.

Savukārt B kategorijas vienas akcijas nominālvērtība ir 0,10 eiro ar vienu balsi, bet tiesības uz dividendi un likvidācijas kvotu ir tādā pašā apmērā kā A kategorijas akcijām. Šādas akcijas tiek piedāvātas publiskajā piedāvājumā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Pašlaik 75% plus vienas bankas "Citadele" akcijas īpašnieks ir starptautiska investoru grupa, ko pārstāv investīciju kompānija "Ripplewood Advisors LLC". Otrs bankas akcionārs ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka, kuras īpašumā ir 25% mīnus viena akcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!