Foto: Pexels

Ja 2023. gada pavasarī varēja šķist, ka kriptovalūtu ēra ir beigusies, tad šī gada sākums demonstrē, ka cerības un apetīte pēc peļņas, ko digitālās monētas sola, nav pazudusi. Šonakt "Bitcoin" cena pirmo reizi kopš 2021. gada sasniedza 50 000 ASV dolāru par monētu.

Nozares vadošā kriptovalūta kopš gada sākuma ir pieaugusi par gandrīz 15%.

"The Financial Times" raksta, ka interese lielā mērā ir saistīta ar janvārī ASV uzraugu sniegto atļauju finanšu pasaules milžiem tirgot "Bitcoin" biržās tirgotos fondus (ETF).

Lai gan pēc šo ETF tirdzniecības uzsākšanas kriptovalūtu cenas kritās, tās pēdējās nedēļās laikā atkal kāpj.

"Pēc "Bitcoin" ETF lēnā sākuma, tagad mēs redzam nepārtrauktu ieplūdi fondos, un es domāju, ka tā rezultātā mēs redzam arī daudz lielāku organisko pieprasījumu pēc "Bitcoin"," izdevumam "The Financial Times" sacīja kriptovalūtu investīciju grupas "CoinShares" pētījumu vadītājs Džeimss Baterfils.

Arī citi mediju aptaujātie eksperti uzskata, ka pakāpeniski atgriežas interese par digitālajām monētām, kuru līdzšinējais augstākais punkts bija 2021. gada rudenī. Optimisms attiecībā uz kriptovalūtām ir vēl vairāk palielinājies, ņemot vērā cerības, ka centrālās bankas šogad pazeminās procentu likmes, padarot riska aktīvus investoriem pievilcīgākus.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!