Foto: AP/Scanpix

Pēc 12.jūlijā Hītrovas lidostā notikušās „Ethiopian Airlines” avārijas, kad lidostas teritorijā šīs lidsabiedrības gaisa kuģis „Boeing 787 Dreamliner” aizdegās, ASV aviobūves giganta „Boeing” akciju vērtība nokrita līdz pēdējo divu gadu zemākajai atzīmei, vēsta portāls „Kommersant.ru.”

Pēc „Ethiopian Airlines" lidmašīnas avārijas, „Boeing" akciju vērtība Ņujorkas biržā nokritusi par 5%  līdz pēdējo divu gadu zemākajai vērtībai - 101,9 dolāri (59,7 lati) par akciju.

„Ethiopian Airlines"  lidaparāts aizdegās lidostas teritorijā. Notikušais radīja trauksmi visā lidostā, tika atcelti ienākošie un izejošie lidojumi. Uguni dzēsa piecas ugunsdzēsēju mašīnas. Pašā lidaparātā pasažieru nebija, tikai apkalpojošais personāls, kas negadījumā necieta. Vēl aizvien nav noskaidroti ugunsgrēka iemesli.

Notikušais negadījums papildināja jau tā smago "787 Dreamliner" nedienu sarakstu, kurā jau ir dažādi starpgadījumi kopš šī gada sākuma.

Jau vēstīts, ka "Boeing" ražotajām lidmašīnām "787 Dreamliner" gada sākumā tika konstatēti vairāki defekti, liekot ASV Federālajai civilās aviācijas pārvaldei (FAA) izziņot trauksmi, kuras dēļ pārtraukti lidojumi ar visām pasaulē līdz šim piegādātajām 50 "Dreamliner" lidmašīnām.

Aviācijas regulatori iepriekš paziņoja, ka neizsludinās atļauju lidojumiem ar "Dreamliner" lidmašīnām, kamēr netiks atrisinātas problēmas ar to akumulatoru sistēmu.

Pēc vairākus mēnešus ilgušas izmeklēšanas FAA aprīļa beigās oficiāli apstiprināja "Boeing" piedāvāto risinājumu "787 Dreamliner" lidmašīnu akumulatoru problēmām.

Japānas aviokompānija "All Nippon Airways" (ANA), kas ir pasaulē lielākais lidmašīnu "787 Dreamliner" operators, ceturtdien paziņoja, ka svētdien atsāks lidojumus ar šīm lidmašīnām.

Savukārt pirmdien lidojumus ar "787 Dreamliner" jau atsāka ASV aviokompānija "United Airlines".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!