Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) valstu finanšu ministri jūtoties pārliecināti, ka Grieķijas iziešana no eirozonas ilgtermiņā nekādu satricinājumu neradīs. Arī Latviju būtiski tas neietekmēs, intervijā LTV raidījumam "Panorāma" sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs (V).

Tāpat nozares ministrs pauda pārliecību, ka arī Latviju šāds Grieķijas solis būtiski neietekmēs. Ministrs to skaidroja ar to, ka Latvijai nav nozīmīgu tirdzniecības sakaru ar Grieķiju, kā arī Latvijas bankas uzmanīgi strādājušas ar Grieķiju.

"Latvija ir iekšā Eiropas stabilitātes mehānismā, kas būtu trešā programma Grieķijai. Ja Grieķija 30. jūnijā nesamaksā, mūs tas nekādā veidā neskar," skaidrojot situāciju, sacīja Reirs.

Jau ziņots, ka eirozonas finanšu ministri sestdien trīs stundas ilgās sarunās Briselē vienojušies, ka palīdzība Grieķijai netiks pagarināta pēc 30.jūnija, paziņojis Eirogrupas prezidents Jerūns Deiselblūms.

Pēc viņa teiktā, Atēnu lēmums rīkot referendumu jautājumā par starptautisko kreditoru nosacījumu pieņemšanu "nav atstājis ministriem nekādu izvēli".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!