Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas Centrālā banka (ECB) svētdien, visticamāk, nepagarinās ārkārtas aizdevumus Grieķijas bankām, svētdien ziņo raidsabiedrība BBC.

Patlaban Grieķijas bankas ir atkarīgas no ECB ārkārtas likviditātes palīdzības programmas. Tās padome plānojusi sanāksmi vēlāk svētdien.

Kā norāda raidsabiedrība, atsaucoties uz tās avotiem, visticamāk, krīzē nonākušajai Grieķijai būs "pirmdien jāizsludina banku brīvdienas, gaidot kapitāla kontroles ieviešanu".

Jau ziņots, ka svētdien Eiropas Centrālā banka (ECB) gatavojas rīkot sanāksmi saistībā ar bažām, ka Grieķijas bankas nākamnedēļ nespēs vērt savas durvis, bet Vācija jau norādījusi, ka eirozona darīs visu iespējamo, lai novērstu iespējamo finansiālo domino efekta risku visā eirozonā.

Kā ziņots, Grieķijas valdība piektdien noraidīja kreditoru piedāvājumu apmaiņā pret vairāku reformu īstenošanu pagarināt starptautiskā aizdevuma programmu par pieciem mēnešiem, kuru laikā tā saņemtu 12 miljardus eiro, paziņodama, ka šīs prasības izraisītu recesiju un ka piedāvātā summa nav pietiekama.

Grieķijas 240 miljardu eiro lielās glābšanas programmas termiņa pagarināšana līdz novembra beigām būtu jau trešā kopš pērnā decembra un nodrošinātu finansiālās grūtībās nonākušajai valstij vairāk laika, lai ar Eiropas partneriem spētu vienoties par turpmāku finanšu palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!