Foto: AFP/Scanpix

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvji pirmdien piedalīsies Eiropas Savienības Vides ministru padomē (Vides padome), kas notiks Luksemburgā, informē ministrija.

Sanāksmes darba kārtībā arī iekļauts jautājums par ASV Vides aizsardzības aģentūras paziņojumu par vācu autobūves uzņēmuma "Volkswagen" atsevišķiem dīzeļdzinēju automobiļiem uzstādīto programmatūru auto izplūdes gāzu emisiju kontrolei, jo šādai rīcībai ir būtiska ietekme no gaisa kvalitātes viedokļa.

Vides padomes laikā ieplānota viedokļu apmaiņa par ES Emisijas kvotu tirdzniecības sistēmas (ES ETS) pārskatīšanu, lai nodrošinātu tās efektīvu funkcionēšanu periodā no 2020. līdz 2030.gadam.

ES ETS ir būtiskākais ES klimata politikas instruments, kas vērsts uz siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanu un cīņu pret klimata pārmaiņām. Plānots, ka ES dalībvalstu ministri apspriedīs, vai ierosinātās reformas ļaus ES ETS sniegt ieguldījumu ES mērķu klimata jomā sasniegšanā pēc 2020. gada.

Darba kārtībā būs arī diskusija par to, kā nodrošināt, lai vides dimensija arī turpmāk būtu nozīmīgs ES pusgada dienaskārtības (Eiropas Semestris) aspekts. Šoreiz viedokļu apmaiņa notiks par videi kaitīgu subsīdiju mazināšanu un vides likumdošanas īstenošanas uzlabošanu.

Latvijas delegāciju vadīs VARAM parlamentārais sekretārs Edgars Tavars. Tāpat delegācijas sastāvā Vides padomē piedalīsies VARAM valsts sekretāra vietniece vides aizsardzības jautāju mos Alda Ozola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!