Foto: Shutterstock

Britu piena pārstrādes uzņēmums "Atla", kas piegādā piena produktus visiem lielākajiem veikaliem, kravas auto vadītāju iztrūkuma rezultātā bijis spiests samazināt piegādes par 25%, ziņo BBC.

Lielbritānijas uzņēmums, kā liecina BBC, ikdienu piegādāja piena produktus uz apmēram 2 400 veikaliem visā valstī, bet šonedēļ tie nespēja apkalpot apmēram sešus simtus veikalu.

Uzņēmuma pārstāvis Eš Amirahmadi norādījis, ka šādi tas varētu turpināties visu atlikušo vasaru un ka valdībai ir nekavējoties jārīkojas. Viņš uzskata, ka valstī ir iestājusies krīze un valdībai kopā ar nozarēm to ir steigšus jārisina.

"Klientiem ir ļoti satraucoši ieiet veikalā un ieraudzīt tukšus plauktus," sacījis uzņēmuma pārstāvis.

Jāmin, ka piena pārstrādes uzņēmumi nav vienīgie, kas saskārušies ar vadītāju iztrūkumu. "Delfi Bizness" jau vēstīja, ka Lielbritānija ir saskārusies ar "Haribo" želejkonfekšu iztrūkumu, ko rada smago automašīnu vadītāju iztrūkums.

Lieltirgotājs "Tesco", kā vēsta mediji, auto vadītājiem piedāvā tūkstoš mārciņu lielu darba uzsākšanas bonusu. Savukārt "Arla" darbinekiem piedāvā divu tūkstošu mārciņu lielu bonusu, ja tie būs gatavi strādāt arī nedēļas nogalēs.

Nozares asociācija aplēsusi, ka valstī trūkst apmēram simts tūkstošu smago auto vadītāju. BBC skaidro, ka tas ir daļēji saistīts gan ar pandēmiju, kas ierobežoja iespēja nokārtot braukšanas eksāmenu, gan arī ar "Brexit", kas kavēja darba spēka ieplūšanu.

Šomēnes valdība arī ir atļāvusi pagarināt smago auto vadītāju darba noslodzi no 9 uz 10 stundām, bet pati nozare ir norādījusi, ka tas ir "plāksteris", nevis risinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!