Foto: Pixabay

Igaunijas investīciju kompānija "MM Grupp" nevarēs iegādāties "Forum Cinemas" biznesu Lietuvā, tā nolēmusi Lietuvas Konkurences padome.

Padome norāda, ka tā pārtraukusi "MM Grupp" iesniegtā pieteikuma izvērtēšanu, jo uzņēmumi nav snieguši visu nepieciešamo informāciju.

"Tā kā apvienošanās izvērtēšanas process ir pārtraukts, uzņēmumi nevarēs īstenot šo darījumu," skaidro padome.

"Uzņēmumiem, kas iecerējuši apvienoties, laicīgi jāsniedz pareiza un pilnīga informācija, lai mēs varam izvērtēt apvienošanās ietekmi uz tirgu, konkurenci un patērētājiem, un nolemt, vai šādu darījumu iespējams īstenot," sacīja padomes vadītājs Šarūns Keserausks.

Šo lēmumu nav iespējams apstrīdēt. Šī ir arī pirmā reize padomes darbības vēsturē, kad apvienošanās izvērtēšanas process ticis pusceļā apturēts, jo apvienošanās darījumā iesaistītās puses laicīgi nav sniegušas nepieciešamo informāciju.

"Forum Cinemas" ir viens kinoteātris Latvijā, trīs Igaunijā un pieci Lietuvā. 2019.gada rudenī Igaunijas uzņēmums "Forum Cinemas" pabeidza tāda paša nosaukuma kinoteātru operatoru pievienošanu Latvijā un Lietuvā, un kopš tā laika Baltijas valstīs strādā kā vienota kompānija ar galveno biroju Tallinā.

"Forum Cinemas" pieder Somijas kompānijai "Finnkino", kuras īpašnieks ir Lielbritānijas "Odeon Cinemas Group", kas savukārt pieder ASV "AMC Entertainment Holdings", kura lielākie īpašnieki ir Ķīnas "Wanda Group" (38%) un ASV investīciju kompānija "Silver Lake Partners"(28%).

Igaunijas uzņēmēja Margusa Linnamē kontrolētajam holdingam "MM Grupp" pieder plašs uzņēmumu portfelis Baltijas valstīs. Informācijas aģentūra LETA ir daļa no starptautiskas mediju grupas, kuras akciju turētājs ir "MM Grupp".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!