Foto: Shutterstock

Ilgtspējas ziņošana ir ne tikai formāla normatīvo aktu prasība, bet arī sniedz dažādas biznesa izaugsmes iespējas piesaistīt zaļo finansējumu, veiksmīgāk īstenot savu darbību saskaņā ar klientu vēlmēm ilgtspējas jomā un veicināt uzņēmuma caurskatāmību un sabiedrības uzticību.

Daudzi uzņēmumi jau gatavo ilgtspējas ziņojumus, tādējādi veicinot ilgtspējīgu attīstību un sniedzot objektīvu informāciju par uzņēmumu faktisko ietekmi uz vidi, sabiedrību un pārvaldību (ESG).

Tomēr lielākoties uzņēmumi atklāj ierobežotu informācijas daudzumu, nesniedzot skaidru priekšstatu par uzņēmuma ilgtspējas stratēģiju un tās ieviešanu korporatīvajā pārvaldībā, ilgtspējas mērķiem, kā arī konkrētiem uzņēmuma darbības rādītājiem. Tikai neliels lielo uzņēmumu skaits ir ņēmuši vērā Korporatīvās ilgtspējas ziņošanas direktīvas un Eiropas ilgtspējas ziņošanas standartu prasības ilgtspējas ziņojuma sagatavošanā.

Šajā rakstā sniegtie ieteikumi palīdzēs Latvijas uzņēmumiem sagatavoties ilgtspējas ziņošanas prasību izpildei un veicināt ilgtspējīgu attīstību gan uzņēmumā, gan sabiedrībā kopumā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!