Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Eiropas Komisija (EK) pirmdien apstiprināja ASV datorprogrammatūras kompānijas "Microsoft" iecerēto darījumu iegādāties videospēļu izstrādātāju "Activision Blizzard".

EK norāda, ka šis apstiprinājums piešķirts ar nosacījumu, ka "Microsoft" pilnībā realizēs uzņēmuma paustos solījumus.

"Šie solījumi pilnībā atrisina komisijas konstatētās konkurences bažas un nodrošina ievērojamus uzlabojumus saistībā ar uz mākoņdatošanu balstītu videospēļu jomā salīdzinājumā ar pašreizējo situāciju," skaidro EK.

Ja "Microsoft" pildīs savus solījumus, tad uzņēmums ļaus video spēļu spēlētājiem straumēt "Activision" spēles jebkurā uz mākoņdatošanu balstītu videospēļu straumēšanas pakalpojumā Eiropā.

EK šo darījumu atbalstījusi vien dažas nedēļas pēc tam, kad Lielbritānijas konkurences regulators to bloķēja. Lielbritānijas Konkurences un tirgu pārvalde (CMA) norādījusi, ka šādi rīkojas saistībā ar bažām, ka šis darījums varētu ierobežot konkurenci uz mākoņdatošanu balstītu videospēļu jomā.

Ja vien "Microsoft" neuzvarēs apelācijas sūdzībā pret šādu CMA lēmumu, šis darījums varētu netikt realizēts, skaidro analītiķi. "Protams, ja vien "Microsoft" nenolems pamest Lielbritānijas tirgu. Taču tas šķiet maz ticams," saka analītiķi.

Pērn janvārī "Microsoft" paziņoja, ka par 69 miljardiem dolāru iegādāsies "Activision Blizzard".

"Microsoft" tajā laikā norādīja, ka šis darījums paātrinās uzņēmuma videospēļu biznesa izaugsmi dažādās platformās.

"Activision Blizzard" radītā kara spēļu "Call of Duty" sērija ir viena no pasaulē pieprasītākajām konsoļu spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!