Foto: Publicitātes foto

2025. gadā plānots atklāt jauno SEB bankas biroja ēku Rīgas centrā. Nule kā topošās ēkas sienā ievietota "dzīvā" laika kapsula ar vēstījumiem un ambīcijām nākotnei, ziņo banka.

Tas ir netradicionāls risinājums, ko paredzēts atvērt un papildināt ik pēc pieciem gadiem. Vienlaikus tā būs apskatāma ikvienam apmeklētajam jaunajās biroja telpās.

"Laika kapsulu likšana ēku pamatos ir sena tradīcija. Ņemot vērā, ka dzīvojam dinamiskā laikmetā, kur krasas pārmaiņas ir ikdiena, fiksēt aktuālo, izvirzīt mērķus un plānot nākotni varam daudz īsākos laika periodos. Tāpēc mēs aizsākam jaunu tradīciju ar "dzīvo" laika kapsulu, kuru pirmo reizi plānojam atvērt 2030. gadā," komentē SEB bankas vadītāja Ieva Tetere.

Šajā kapsulā banka fiksē šī brīža laika piezīmes un nākotnes prognozes digitālā formātā – gan par bankas ambīcijām, gan finanšu nozari, gan kopējo Latvijas izaugsmi.

"Birojam ir un būs būtiska loma mūsu uzņēmuma kultūrā, tas ir kā satikšanās vieta, kurā veidojas attiecības un rodas jaunas idejas. Tādēļ ar nepacietību gaidu, kad varēsim satikties mūsu jaunajā birojā," piebilst Tetere.

2021. gadā SEB banka Latvijā vienojās ar vienu no lielākajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Baltijā - "Linstow Baltic", ka SEB banka būs galvenais enkurnomnieks jaunajā biroja kompleksā "Satekles biznesa centrs" Ernesta Birznieka-Upīša ielā 2. Šobrīd notiek ēkas otrā stāva būvdarbi un kompleksa aprises jau redzamas garāmgājējiem.

"Linstow Baltic" projektu attīstības un ilgstspējas direktors Andis Kublačovs skaidro, ka attīstītāja ambīcijas ir realizēt šo kompleksu atbilstoši augstākajiem kvalitātes un ilgtspējas standartiem, kā arī radīt piemērotu vidi uzņēmējdarbības ekosistēmai.

2023. gada rudenī saņemta starptautiskā atzinība pēc BREEAM ēku sertifikācijas sistēmas par ēkas projektēšanas posmu ar līdz šim augstāko (Izcili jeb Outstanding) novērtējumu Latvijā.

12 tūkstošus kvadrātmetrus plašais "Satekles Biznesa centra" biroju komplekss pēc tā atklāšanas 2025. gadā kopumā ietvers piecas savstarpēji saistītas ēkas, tostarp integrējot arī vienu pilsētas kultūrvēsturiskā mantojuma koka ēku.

Tas atradīsies kvartālā starp Elizabetes, Ernesta Birznieka-Upīša, Dzirnavu un Satekles ielu un iekļausies Rīgas Centrālās dzelzceļa pasažieru stacijas un "Origo One" biznesa centra apkaimes kvartālā. Kompleksa galvenā ēka kļūs par SEB bankas centrālo biroju Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!