Foto: DELFI

Ceturtdien sabrukusī ēka Rīgā, Satekles ielā 1C, šā gada februārī nonākusi Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) uzraudzībā esošo objektu sarakstā, tomēr celtne vēl nebija pārbaudīta, "Delfi Bizness" pavēstīja BVKB.

Birojā norāda, ka šā gada 13. februārī Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments objektam izdotajā būvatļaujā veicis atzīmi par būvdarbu uzsākšanas nosacījumu izpildi, tādējādi to nododot BVKB uzraudzībā.

Ēka bija iekļauta tuvākajā laikā pārbaudāmo objektu sarakstā, taču pārbaude vēl nebija veikta.

BVKB sadarbībā ar sertificēšanas institūcijām kompetences ietvaros izvērtēs veiktās tehniskās apsekošanas atbilstību un pietiekamību, būvprojekta atbilstību normatīvo aktu prasībām un būvniecības procesa dalībnieku veiktās darbības objektā.

Šobrīd BVKB būvinspektori strādā notikuma vietā.

Rīgas Centrālās dzelzceļa pasažieru stacijas un “Origo One” biznesa centra tiešā tuvumā, kvartālā starp Elizabetes, Ernesta Birznieka-Upīša, Dzirnavu un Satekles ielām nekustamā īpašuma attīstītājs “Linstow Baltic” iecerējis uzbūvēt darījumu kompleksu “Satekles biznesa centrs”, kura galvenais nomnieks būs “SEB banka”. Tā plānotā platība – aptuveni 12 tūkst. kvadrātmetru.

Projektā paredzēts, ka kompleksā, kuru veidos piecas savstarpēji saistītām ēkām, tiks integrētas arī divas pilsētas vēsturiskā mantojuma ēkas. Viena no tām aizgājusi nebūtībā. "Būvprojekta realizācijas ietvaros konkrētās ēkas fasādi bija plānots saglabāt, integrējot to jaunajā apbūvē," atzīst “Linstow Baltic”.

Risinājumu izstrādāja personu apvienības SN&L ("SARMA & NORDE Arhitekti" un "Lauder Architects").

Jau vēstīts, ka ceturtdien, pulksten 14.15, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma izsaukumu uz Satekles ielu Rīgā, kur sagruvusi neapdzīvota piecstāvu ēka, "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka būvlaukumā sagruvusi ēka un zem konstrukcijām atrodas vismaz trīs automašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!