Foto: Publicitātes foto

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) veiksmīgi noslēgusi izsoli nekustamajam īpašumam Vecrīgā, Mazajā Monētu ielā 2. Īpašums tika nosolīts par 405 tūkstošiem eiro ar vienu soli, ziņo VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

"Šajā vietā redzams potenciāls tirdzniecības, biroja, nelielas dzīvojamās platības vai jaukta tipa ēkas attīstībai. Īpašuma atrašanās vieta ļauj pilnvērtīgi izmantot visas priekšrocības, apvienojot vēsturisko auru ar ērtu piekļuvi un daudzpusīgām attīstības iespējām," norāda VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

Īpašums atrodas Vecrīgā, Mazās Monētu un Šķūņu ielu krustojumā, kvartālā, ko veido Mazo Monētu, Šķūņu un Mazā Jaunavu iela. Mazā Monētu iela pirmo reizi dokumentos minēta 1393. gadā. Tuvākajā apkārtnē sastopami komerciālie un dzīvojamie ēku projekti, veidojot dinamisku un pievilcīgu vidi, kas ir blīvi apdzīvota. Turklāt blakus esošajās ielās ir iespējama transporta apstāšanās un stāvēšana, nodrošinot īpašumam ērtu piekļuvi, apraksta VNĪ.

Īpašumu veido 86 kvadrātmetru liels zemes gabala un četrstāvu ēka ar kopējo platību 269,4 kvadrātmetri uz tā. Šajā ēkā jau esošās tirdzniecības telpas, kabineti, sanitārie mezgli un palīgtelpas, kā arī izstrādātais inženiertehnisko komunikāciju nodrošinājums veido bāzi īpašuma attīstībai un modernizācijai.

Tā kā 1800. gadā ekspluatācijā nodotā ēka nav arhitektūras piemineklis, jaunajam īpašniekam ir plašas iespējas īpašuma attīstībai, gan saglabājot vēsturisko auru, gan pielāgojot to mūsdienu prasībām.

Uzņēmums dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija. VNĪ nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību 419 ēku un būvju īpašumiem, kuros ietilpst 1049 ēkas 0,98 miljonu m2 platībā, kā arī zeme zem ēkām 585 ha platībā, un 3385 zemes īpašumam ar kopējo platību 937 ha.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!