Foto: Publicitātes foto

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsludina izsoli nekustamajam īpašumam, kas atrodas Rīgas pilsētas tālajā centrā – Brīvības ielā 188, ziņo uzņēmums.

Izsole norisināsies līdz 8. jūlijam un objekta apskatei var pieteikties līdz 27.jūnijam. Īpašums ietver plašu zemes gabalu ar kopējo platību 5408 kvadrātmetri un vairākas uz tā izvietotās būves. Tostarp ir veikals, kas uzbūvēts 1937. gadā, ar diviem stāviem un kopējo platību 1234,1 kvadrātmetri, kā arī divas noliktavas, uzbūvētas attiecīgi 1940. un 1910. gadā, viena un divstāvu ēkas ar kopējo platību 642,6 un 4164,1 kvadrātmetri. Tās ir aprīkotas ar visiem nepieciešamajiem centrālajiem inženiertīkliem. Īpašumā ietilpst arī divi asfaltēti laukumi, būvēti 1980. gadā, kas nodrošina papildu teritorijas izmantošanas iespējas.

Piedāvātais objekts atrodas kvartālā starp Brīvības, Pērnavas un K. Barona ielām. Apkaime izceļas ar augstu transporta un gājēju plūsmu.

Pašlaik īpašumā noslēgti vairāki līgumi ar dažādiem nomniekiem, nodrošinot stabilus ienākumus. Telpu noslogojums divās ēkās ir aptuveni 90-95%, savukārt viena noliktavas ēka pagaidām nav iznomāta.

Sākotnējā izsoles cena ir noteikta 1,7 miljonu eiro apmērā; izsoles solis –10 tūkstoši eiro.

VNĪ valdes loceklis Andris Vārna uzskata, ka īpašums paver lielisku iespēju investoriem, kuri ir gatavi veikt ieguldījumus īpašuma nākotnes attīstībā. "Lai gan globālās ekonomikas nenoteiktība var ietekmēt nekustamo īpašumu tirgu, "Colliers" 2024. gada pirmā ceturkšņa Baltijas nekustamā īpašumu tirgus pārskats norāda uz mēreni pozitīvām ekspektācijām attiecībā uz Baltijas investīciju tirgu. Šādu tendenci atbalsta vietējo investoru interese. Turklāt, lai gan ilgi gaidītais Eiropas Centrālās bankas procentu likmju samazinājums ir mērenāks nekā cerēts, gaidāmajiem finansēšanas nosacījumiem tiek piešķirts potenciāls veicināt investīciju aktivitāti visu gadu," viņš komentē.

Uzņēmums dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija. VNĪ nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību 419 ēku un būvju īpašumiem, kuros ietilpst 1049 ēkas 0,98 miljonu m2 platībā, kā arī zeme zem ēkām 585 ha platībā, un 3 385 zemes īpašumam ar kopējo platību 937 ha.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!