Foto: Shutterstock
Viesmīlības nozare vēl joprojām nav pilnībā atguvusies no iepriekšējo gadu pandēmijas sekām un ģeopolitisko notikumu attīstības 2022. gadā, ar nožēlu secina Latvijas Viesnīcu un Restorānu asociācijas prezidents Andris Kalniņš, atsaucoties uz statistikas datiem.

"Eurostat" sarēķinājis, ka šā gada pirmajos mēnešos Latvija atrodas pēdējā vietā visā Eiropas Savienībā pēc ārvalstu tūristu skaita salīdzinājumā ar 2019. gada attiecīgo laika posmu. Arī Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati (līdz aprīlim) rāda, ka šajā gadā katrā mēnesī Latvijā ir bijis par vismaz 30% mazāk ārvalstu tūristu salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi 2019. gadā, viņš norāda.

Pašreizējā situācijā viesnīcu varētu būt tirgum par daudz, lēš viesmīlības nozares konsultants Aigars Gerhards (kurš šobrīd ir arī kompleksa "Zunda Towers" pārvaldnieka AS "Tower Construction Management" izpilddirektors). Tajā pašā laikā viņš atgādina, ka pieprasījums un piedāvājums ir kā šūpoles. Viens liels Eda Šīrana vai Madonnas koncerts un viesnīcu izrādīsies par maz.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!