Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Eiropas Savienība (ES), tās dalībvalstis un Eiropas finanšu iestādes ir nodrošinājušas Ukrainai vairāk nekā 67,7 miljardus eiro finanšu, humānajā, ārkārtas budžeta un militārajā atbalstā, liecina Eiropas Komisijas apkopotie dati.

Līdz šim ir iezīmējies noteikts ES atbalsts Ukrainai politiski un finansiāli. ES ir lielākais finanšu donors Ukrainā ar plānu tās atjaunošanai turpmākajiem četriem gadiem. Tāpat tiek uzsvērts, ka jāturpina spiediens pret Krieviju, īstenojot sankcijas, kā arī jāturpina darbs pie Krievijas aktīvu konfiskācijas.

Kopā ar resursiem, kas pieejami, lai palīdzētu dalībvalstīm apmierināt to ukraiņu vajadzības, kuri bēg no kara ES, kopējais atbalsts Ukrainai un ukraiņiem līdz 2023. gada izskaņai sasniedza 85 miljardus eiro.

"Delfi" jau ziņoja, ka gada sākumā ES dalībvalstis vienojās par vēl papildu 50 miljardu eiro atbalsta paketi Ukrainai ES budžeta ietvaros.

"Visi 27 līderi vienojās par papildu 50 miljardu eiro atbalsta paketi Ukrainai ES budžeta ietvaros," savā kontā platformā "X" paziņoja Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels. Viņš norāda, ka šis lēmums nodrošina "nelokāmu, ilgtermiņa, prognozējamu finansējumu Ukrainai".

"ES uzņemas vadību un atbildību, atbalstot Ukrainu. Mēs zinām, kas ir uz spēles," paziņojumā pauda līderis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!