Foto: LETA

Turpmāk "DNB bankas" prezidenta un valdes priekšsēdētāja amata pienākumus veiks ilggadējais "DNB bankas" darbinieks, valdes loceklis un finanšu direktors Jānis Teteris.

Vienlaikus Teteris turpinās pildīt arī finanšu direktora amata pienākumus.

Šīs izmaiņas bankas valdē notiek laikā, kad ir paziņots par DNB un "Nordea" noslēgto vienošanos par darbības apvienošanu Baltijā un jaunas bankas izveidošanu. Pārejas periodā "DNB bankas" darbība būtiski nemainīsies un banka īstenos apstiprināto ilgtermiņa biznesa stratēģiju, informē "DNB banka".

"Mans uzdevums kā bankas vadītājam šajā laikā būs turpināt īstenot bankas stratēģiju un iesāktās biznesa aktivitātes, nodrošināt stabilitāti, ejot cauri pārmaiņu procesam ceļā uz jauno banku. Laiks ir izaicinājumu pilns, tomēr esmu pārliecināts, ka šis process ir vadāms un mums ir spēcīga komanda, ar kuru īstenot pat ļoti izaicinošus plānus," paziņojumā medijiem komentē jaunais "DNB bankas" valdes priekšsēdētājs Teteris.

Teteris "DNB bankā" ieņēmis dažādus amatus. Savukārt "DNB bankas" valdē viņš strādā kopš 2009. gada. Sākotnēji viņš bijis atbildīgs par Korporatīvo klientu apkalpošanas biznesa līniju, bet 2014. gadā kļuva par finanšu direktoru. Teterim ir divi maģistra grādi. Viens - ekonomikas jomā, kas iegūts Latvijas Universitātē, otrs - ar izcilību pabeigta "Executive MBA" programma Rīgas Biznesa skolā.

Līdzšinējais "DNB bankas" prezidents un valdes priekšsēdētājs Atle Knai savu karjeru turpinās kā DNB Baltijas divīzijas vadītājs. Knai amatā nomainīs Matu Vermelinu, kurš no šā gada septembra kļuvis par DNB grupas Ziemeļeiropas Lielo uzņēmumu un starptautiskā biznesa nodaļas vadītāju. Vienlaikus Knai pildīs arī AS "DNB banka" padomes priekšsēdētāja amata pienākumus.

Pēc aktīvu apmēra "DNB banka" 2016. gada jūnija beigās bija septītā lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

"DNB bankas" grupas peļņa šogad deviņos mēnešos Latvijā bija 28,9 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!