Foto: DELFI

Patlaban maksātnespējīgās AS "Latvijas Krājbanka" administrators "KPMG Baltics" saņēmis jau 570 kreditoru prasījumus, informēja "KPMG Baltics" sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Fīrmanis.

"Patlaban vēl nav pārbaudīti visi dati par visiem kreditoru pieteikumiem, tādēļ precīzu kopējā iesniegto prasījumu summu varēsim nosaukt pēc tam, kad būs veiktas visas pārbaudes," sacīja Fīrmanis.

Jau ziņots, ka līdz 13.augustam "KPMG Baltics" bija saņēmis vairāk nekā 550 kreditoru prasījumus.

"Latvijas Krājbankas" kreditoru un citu personu prasību pretenziju pieteikšanas termiņš bija 11.augusts.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa 8.maijā nolēma sākt "Latvijas Krājbankas" bankrotu. Lēmums nav pārsūdzams. Bankrotu lūdza sākt bankas administrators - revīzijas kompānija "KPMG Baltics", kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav praktiski realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

Maijā "KPMG Baltics" korporatīvo finanšu direktors Aivars Jurcāns žurnālistus informēja, ka "Latvijas Krājbankas" saistības pret kreditoriem ir 336 miljoni latu pret Noguldījumu garantiju fondu un 203 miljonu latu saistības pret 438 noguldītājiem, kuru noguldījumi pārsniedza likumā garantētos 100 000 eiro jeb 70 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!