Foto: LETA

Banka "Citadele" savu 30 miljonu eiro nenodrošināto subordinēto obligāciju programmas ietvaros nākamnedēļ sāks subordinēto obligāciju pirmās sērijas pirmā laidiena piedāvājuma periodu, informēja bankā.

Piedāvājuma periods ilgs no 9.marta plkst.14 līdz 18.marta plkst.16 (pēc Latvijas laika).

Pirmajā laidienā "Citadele" plāno veikt subordinēto obligāciju emisiju līdz 30 miljonu apmērā. Emisijas datums ir plānots 2020.gada 24.marts. Obligācijas tiks piedāvātas ieguldītājiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kā arī tās varēs iegādāties kvalificētie ieguldītāji no citām Eiropas ekonomiskās zonas valstīm.

No piedāvājuma gūtos līdzekļus "Citadele" izmantos vispārējai biznesa attīstībai un "Citadeles" grupas kapitāla pietiekamības rādītāju turpmākai stiprināšanai, tai skaitā subordinētā kapitāla izmantošanā saskaņā ar CRR un citām 2. līmeņa kapitālam piemērojamām prasībām.

Emisijas cena ir plānota 100% no obligācijas nominālvērtības. Obligācijas nominālvērtība - 10 000 eiro. Sākotnējās izvietošanas laikā parakstīšanās ir vismaz uz 10 bankas "Citadele" subordinētām obligācijām. Procentu maksājumi par bankas "Citadele" subordinētajām obligācijām tiks veikti divas reizes gadā galīgajos noteikumos noteiktajos datumos. Obligāciju dzēšanas termiņš ir pēc 10 gadiem, taču bankai ir tiesības tās dzēst arī pirms termiņa.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijā 3.martā reģistrētais obligāciju emisijas pamatprospekts nosaka vispārīgos 30 000 000 eiro Trešās nenodrošināto subordinēto obligāciju programmas noteikumus, savukārt attiecīgo sēriju un laidienu emisijas precīzs apjoms, obligāciju cena, dzēšanas termiņš, ienesīgums un citi parametri ir noteikti attiecīgās emisijas gala noteikumos. Obligācijas ir plānots iekļaut regulētajā tirgū - biržas "Nasdaq Riga" Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā.

Šobrīd biržas parāda vērtspapīru sarakstā iekļautas divas bankas "Citadele" subordinēto obligāciju emisijas kopumā 60 miljonu eiro apmērā. Tostarp kopš 2016.gada decembra "Nasdq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā iekļautas bankas emitētās subordinētās obligācijas 40 miljonu eiro apmērā ar dzēšanas termiņu 2026.gada 6.decembrī, bet kopš 2017.gada novembra beigām parāda vērtspapīru sarakstā iekļautas bankas izlaistās subordinētās obligācijas 20 miljonu eiro apmērā ar dzēšanas termiņu 2027.gada 24.novembrī.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2019.gada septembra beigās bija ceturtā lielākā banka Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!