Foto: DELFI

Pirmdien tika izsolīts likvidējamās AS "Latvijas Krājbanka" meitasuzņēmumam SIA "Krājinvestīcijas" piederošs nekustamais īpašums par summu, kas pārsniedz 68 250 latus, informēja "Latvijas Krājbankas" administratora SIA "KPMG Baltics" pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Labprātīgā izsolē pārdoti savstarpēji saistīti nekustamie īpašumi kā vienota lietu kopība - nekustamais īpašums Rīgā, Zvejnieku ielā 14, ko veido 1767 kvadrātmetrus liels zemesgabals, un nekustamais īpašums Zvejnieku ielā 14, ko veido dzīvojamā māja un palīgēkas. Nekustamo īpašumu lietu kopības izsoles sākumcena bija 68 250 lati, un tā pārdota par augstāku cenu nekā sākumcena, informēja Fīrmanis.

Izsolē piedalījās divi pretendenti.

Šodien bija plānots izsolīt vēl sešus likvidējamās AS "Latvijas Krājbanka" meitasuzņēmumiem SIA "LKB Property" un SIA "Krājinvestīcijas" piederošus nekustamos īpašumus, taču šīs izsoles nenotika, jo neviens no potenciālajiem interesentiem nebija ieskaitījis noteiktos 10%, lai piedalītos izsolē, sacīja Fīrmanis.

Bija plānots, ka "LKB Property" šodien izsolīs nekustamo īpašumu Jūrmalā, Kāpu ielā 23. Īpašumu veido zemesgabals 11 378 kvadrātmetru platībā, dzīvojamās ēkas un palīgceltnes. Īpašuma izsoles sākumcena bija 862 500 lati.

Savukārt "Krājinvestīcijas" plānoja labprātīgā izsolē pārdot zemesgabalu 2,27 hektāru platībā Olaines pagastā, nekustamā īpašuma izsoles sākumcena bija 2000 latu.

"Krājinvestīcijas" plānoja izsolīt arī zemesgabalu 5376 kvadrātmetru platībā Rīgā, Ezermalas ielā 22. Nekustamā īpašuma izsoles sākumcena - 193 000 latu.

Bija paredzēts, ka "Krājinvestīcijas" pārdos izsolē arī zemesgabalu 2399 kvadrātmetru platībā un uz tā esošās ēdnīcas ēkas ar lieveni un divām palīgceltnēm, kas atrodas Alūksnes novada Jaunalūksnes pagasta "Airītēs". Nekustamā īpašuma izsoles sākumcena bija 22 500 lati.

Tāpat "Krājinvestīcijas" plānoja izsolīt arī 0,53 hektāru zemesgabalu Mērsraga novadā, tā sākumcena - 10 000 latu.

Izsolē bija plānots pārdot arī "Krājinvestīciju" nekustamo īpašumu Jūrmalā, Rītupes ielā 6. Šajā izsolē tika piedāvāta puse domājamās daļas no zemesgabala 2733 kvadrātmetru platībā un uz tā esošām divu dzīvojamo māju jaunbūvēm. Lietošanas tiesības ir nostiprinātas uz zemesgabala daļu 1367 kvadrātmetru platībā un uz tā esošu dzīvojamo ēku un palīgēku. Nekustamā īpašuma sākumcena bija 70 000 latu.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa 2012.gada maijā nolēma sākt "Latvijas Krājbankas" bankrotu. Bankrotu lūdza sākt "Latvijas Krājbankas" administrators - revīzijas kompānija "KPMG Baltics" -, kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!