Foto: Publicitātes attēls

Dabasgāzes sistēmas operators AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") pagaidām nav saņēmis informāciju no Krievijas par dabasgāzes piegādes pārtraukšanu, informē kompānijas pārstāve Dace Baltābola.

""Conexus" nav saņēmis informāciju no Krievijas pārvades sistēmas operatora par dabasgāzes piegādes pārtraukšanu," sacīja kompānijas pārstāve.

Jau ziņots, ka Krievijas gāzes koncerns "Gazprom" trešdien pārtraucis piegādāt gāzi Polijai pa Jamalas-Eiropas gāzesvadu un Bulgārijai, jo tās atteikušās maksāt par gāzi rubļos.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 31. martā parakstīja dekrētu, kas paredz no 1. aprīļa pieņemt samaksu par dabasgāzi no valstīm, kuras Krievija uzskata par nedraudzīgām, tikai rubļos.

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena trešdien norādīja, ka Eiropas Savienība (ES) ir sagatavojusies tam, ka Maskava varētu apturēt gāzes piegādes bloka dalībvalstīm, un plāno koordinētu reakciju uz Krievijas gāzes kompānijas "Gazprom" lēmumu pārtraukt piegādāt gāzi Polijai un Bulgārijai.

""Gazprom" paziņojums ir vēl viens Krievijas mēģinājums mūs šantažēt ar gāzi. Mēs esam gatavi šādam scenārijam. Mēs izstrādājam mūsu koordinēto ES reakciju," norāda fon der Leiena.

"Conexus" apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 56,439 miljoni eiro, kas ir par 4,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 0,8% - līdz 13,217 miljoniem eiro.

"Conexus" lielākais akcionārs ir valstij piederošais "Augstsprieguma tīkls" (68,46%), kamēr 29,06% akciju pieder Japānas uzņēmuma "Marubeni" pārvaldītajam fondam "MM Capital Infrastructure Fund", bet 2,48% - pārējiem akcionāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!