Foto: LETA

Dokumentu neatbilstības dēļ atpakaļ uz Latviju nosūtīta 700 kilogramu piena produktu krava, liecina Krievijas federālā veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta "Rosseļhoznadzor" paziņojums tā mājas lapā.

Tajā nav precizēts apturētās produkcijas ražotāja vai no Rīgas vestās kravas īpašnieka nosaukums, bet norādīts, ka tiek apsvērta kravas īpašnieka saukšana pie administratīvās atbildības.

"Rosseļhoznadzor" informē, ka, pārbaudot dokumentāciju, inspektori atklājuši, ka transportlīdzekļa numurs nav atbildis tam, kas norādīts veterinārajā sertifikātā. Saskaņā ar noteikumiem, šādi produkti jāved īpašā transportā, kas ticis sanitāri apstrādāts.

Latvijas pārtikas un veterinārā dienesta pārstāve Anna Joffe portālam "Delfi" sacīja, ka no Krievijas atbildīgajiem dienestiem oficiāla informācija par Latvijas uzņēmuma pārkāpumiem nav saņemta.

"Delfi" jau vēstīja, ka aizvadītajā nedēļā Krievijas pārtikas uzraudzības dienesti vairākkārt nāca klajā ar paziņojumiem par Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumu produkcijas neatbilstību. Proti, SIA "Rānda" šprotu konservos ticis konstatēts paaugstināts kaitīgā benzopirēna līmenis, savukārt SIA "Kolumbija Ltd" izstrādājumu marķējumā norādītais tauku saturs neatbilstot produktā esošajam, kā rezultātā izdots rīkojums no apgrozības izņemt 24 000 šī uzņēmuma konservu.

Vēlāk Krievijas dienests paziņoja, ka paaugstinātu benzopirēna līmeni vēl divu citu Latvijas uzņēmumu produkcijā fiksējuši arī Igaunijas un Ungārijas atbildīgie dienesti.

Krievijas valstij piederošā ziņu aģentūra "RIA Novosti" norāda, ka Latvijas un Krievijas attiecības pasliktinājušās pēc tam, kad Latvija 1.janvārī pievienojās eirozonai. Savukārt demisionējušais Latvijas premjerministrs Valdis Dombrovskis teicis, ka Krievijas vēršanās pret Latvijas uzņēmumiem tiks risināta "ministru līmenī".

Pērnā gada rudenī Krievija noteica Lietuvas piena produktu importa aizliegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!