Foto: AFP/Scanpix/LETA

Atviegloti ieceļošanas noteikumi tiem cilvēkiem, kuri ierodas Anglijā darbam putnu fermās, lai nodrošinātu, ka Ziemassvētku vakariņām valstī ir pieejams pietiekams daudzums tītaru, ziņo "BBC".

No otrdienas sezonas darbinieki no ārvalstīm var sākt darbu uzreiz, arī 14 dienu karantīnas laikā.

Jaunie noteikumi nodrošinās pārtikas ražotājiem iespēju strādāt saskaņā ar Ziemassvētku laika pieprasījumu.

Nozares pārstāvji iepriekš brīdināja par tītaru gaļas trūkumu valstī, jo gaļas pārstrādei nebija pieejami pietiekami daudz kvalificētu darbinieku.

Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem sezonas darbiniekiem pirmajās 14 dienās joprojām ir jābūt pašizolētiem no pārējās sabiedrības. Lai izvairītos no koronavīrusa iespējamas izplatīšanās, viņiem arī jādzīvo un jāstrādā kopā atsevišķās grupās. Viņiem nebūs atļauts satikties ar citiem darbiniekiem.

Transporta ministrs Grants Šapps sacījis: "Ziemassvētku vakariņas ir daudzu ģimeņu gada nozīmīgākais notikums, un šogad tās būs īpaši svarīgas." Viņš arī piebildis, ka jaunie pasākumi atbalstīs uzņēmumus, kuri "ir saskārušies ar vēl nebijušiem koronavīrusa izraisītiem izaicinājumiem".

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas Putnkopības padomes (British Poultry Council, BPC) vadītājs oktobrī mudināja valdību atbrīvot sezonas darbiniekus no karantīnas noteikumiem. Ričards Grifitss brīdināja, ka, lai novērstu tītaru gaļas trūkumu valstī, vajadzīgi 1000 strādnieki no Eiropas Savienības. Tagad viņš pauž cerību, ka jaunie noteikumi situāciju palīdzēs atrisināt.

Apmēram 5500 sezonas strādnieku katru gadu ierodas Anglijas fermās, lai palīdzētu svētku laikā, liecina dati.

Grifitss iepriekš skaidrojis, ka Lielbritānijā ir daudz par maz darbinieku ar atbilstošu apmācību un kvalifikāciju, lai nokautu un gaļā pārstrādātu deviņus miljonus tītaru, kas audzēti Ziemassvētkiem. "Tītaru ražotāji ir ļoti atkarīgi no licencētiem un apmācītiem Eiropas Savienības valstu darbiniekiem, kuriem ir īpašas prasmes," viņš teicis un paskaidrojis, ka šie darbinieki neieradīsies Lielbritānijā, ja viņi būs spiesti karantīnā uzturēties 14 dienas pirms darba uzsākšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!