Foto: LETA

Valdības lēmumi saistīti tikai ar mūsu kopējo drošību un kopējo vēlmi tikt ātrāk ārā no šīs krīzes situācijas – mēs no uzņēmējdarbības viedokļa sagaidām, lai valdība rīkojas, pirmkārt, domājot par veselību un drošību, un, otrkārt, domājot par uzņēmējdarbības noturību, preses konferencē par valdības ierobežojumiem Covid-19 izplatībai, sacīja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Meņģelsone.

Pēc viņas teiktā, uzņēmēji vēlas saņemt skaidru ziņu un nosacījumus, kā arī vēlas pārlaist šo situāciju, un tajā pašā laikā pēc iespējas atjaunot savu darbību.

"Ierobežojumi ir dažām nozarēm nepatīkami, taču tie ir svarīgi; ar atbildību skatāmies uz nozarēm, kurās strādā liels skaits darbinieku un tādējādi ir liels risks inficēties. Ierobežojumu mērķis ir, lai cilvēki izretinātos un vīrusam nebūtu iespējas pārnesties no viena objekta uz otru, " uzsvēra Meņģelsone.

Pēc Meņģelsones domām, vairāk būtu jāpievēršas ierobežojumu izskaidrošanai un informācijas nodošanai dažādās valodās, jo vīrusam nav nacionalitātes. Tas nepieciešams, lai visiem, kas dzīvo Latvijā, būtu skaidri nosacījumi, kā arī būtu skaidri nosacījumi, kurā brīdī mēs varētu atgriezties pie kaut cik normālas situācijas.

"Domāju, ka ierobežojumi ir nepatīkami, bet pārvarami, un sagaidām, ka šie ierobežojumi nāks kopā ar atbalstu un izpratni par tām nozarēm, kuras piedzīvos zināmus zaudējumus," uzsvēra Meņģelsone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!