Foto: Lidl/Publicitātes attēli

Mazumtirdzniecības uzņēmums "Lidl Latvija" sava topošā Kalnciema ielas veikala arhitektonisko risinājumu izstrādā kopīgā dialogā ar Rīgas pilsētas būvvaldi, Rīgas pilsētas arhitektu un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, ņemot vērā šīs Āgenskalna apkaimes vēsturisko raksturu un nākotnes attīstības redzējumu, teikts mazumtirgotāja šodien izplatītā paziņojumā.

"Integrējot saņemtos ieteikumus, ir tapis jauns ēkas fasāžu un ārtelpas risinājums, kas drīzumā tiks iesniegs Būvvaldē. Plašā, veikalam pieguļošā teritorija tiks apzaļumota, paredzot koku lielstādu un dažādu dekoratīvo krūmu stādījumus. Gar Melnsila un Kalnciema ielām plānots atjaunot iepriekšējo gadu laikā zaudētos kokus, paredzēts laukumiņš jauniešu fiziskajām aktivitātēm, uzstādītas papildus velo novietnes, soliņi un ieviesti pārdomāti risinājumi drošai gājēju kustībai," informē "Lidl Latvija" Komunikācijas departamenta vadītāja Dana Hasana.

Veikala teritorijā būs pieejams elektroautomobiļu uzlādes punkts. Savukārt, bezmaksas 90 minūšu stāvēšanas laiks veikala stāvlaukumā atrisināšot aktuālo auto novietnes trūkumu Melnsila un Kalnciema ielu rajonā esošo mazo veikalu apmeklētājiem.

Saskaņošanas stadijā atrodas jaunā veikala fasādes risinājums, kas īpaši izstrādāts tieši Kalnciema ielas veikala projektam. Tas sasauksies ar šī kvartāla vairāk nekā gadsimtu ilgušo industriālo pagātni, kombinējot ķieģeļu apšuvumu un metāla risinājumus, tā radot dizainiskas atsauces uz šeit iepriekš bijušo cehu industriālajām formām, paskaidro Hasana. Veikala fasāde Kalnciema ielas pusē tiks atvirzīta no ielas līnijas, lai vairāk izceltu seno ķieģeļu ēku atjaunotās fasādes, kas tumsā tiks izgaismotas. Plānots, ka šīs komerctelpas uz Kalnciema ielas pusi varēs izmantot nelielas darbnīcas vai veikaliņi.

Būvniecības iecere paredz, ka veikalam pieguļošo teritoriju segs apstādījumi, tostarp koki un krūmi, kas iekļausies pilsētvidē un izveidos zaļu atvērto iekšpagalmu bijušo norobežoto industriālo cehu vietā. Celtniecības ietvaros tiks saglabāti, bet gar Kalnciema un Melnsila ielām atjaunoti iepriekšējo gadu laikā zaudētie koki.

Pie veikala ieejas un pirmā stāva segtajā stāvvietā paredzēti rāmji 60 velosipēdu drošai pieslēgšanai, tā mudinot un atbalstot Āgenskalna iedzīvotāju vēlmi pa savu apkaimi pārvietoties ar velosipēdu.

Ņemot vērā, ka "Lidl" veikala tuvumā atrodas vairākas skolas, iekšpagalma teritorijā arī paredzēta jauniešu fizisko aktivitāšu laukumiņa izbūve. Tikmēr gados vecākiem apkaimes iedzīvotājiem pie veikala paredzēti soliņi.

Veikala stāvlaukumā tiks izbūvēts elektroauto uzlādes punkts divām elektroautomašīnām, bet sākotnēji plānoto autostāvvietu skaits ievērojami samazināts līdz 114, daļa no kurām atradīsies veikala ēkas pirmajā stāvā, tādējādi atstājot vairāk vietas āra apstādījumiem un gājējiem.

Hasana norāda, ka šī projekta ietvaros Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs veicis plašu apkārtējās apkaimes gaisa kvalitātes pētījumu, secinot, ka "Lidl" veikals un plānotās auto novietnes negatīvi neietekmēs esošos gaisa kvalitātes rādītājus apkaimē.

"Lidl" ir vairāk nekā 11 200 veikali un 200 loģistikas centri 29 valstīs.

SIA "Lidl Latvija" tika izveidots 2018. gada februārī. Šobrīd uzņēmums fokusējas uz sava veikalu tīkla būvniecību Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!