Foto: Shutterstock

Ceturtdien, 3. septembrī plkst. 14.30 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē notiks diskusija "Kas ir zaļās finanses un kāds no tām labums?", informēja pasākuma rīkotāji.

Gatavojoties 2021. gada novembrī Glāzgovā uzņemt ANO Klimata pārmaiņu konferences dalībniekus, Lielbritānija zaļo finanšu tēmu ir izvirzījusi kā vienu no valdības prioritātēm. 2019. gadā ar valdības atbalstu Lielbritānijā tika nodibināts Zaļo Finanšu institūts, kurš veicina publiskā un privātā sektora sadarbību, lai palielinātu pieejamo finansējumu ilgtspējīgai attīstībai. Arī Latvijā jēdziens "zaļās finanses" tiek lietots arvien biežāk.

Diskusijā Lielbritānijas un Latvijas publiskā un privātā sektora pārstāvji skaidros, kas ir zaļās finanses, minot piemērus pašreiz pieejamajiem finanšu instrumentiem, kas veicina ilgtspējīgu attīstību.

Tāpat sarunas dalībnieki pievērsīsies praktiskajiem ieguvumiem ikvienam iedzīvotājam no zaļākas/ilgtspējīgākas finanšu plānošanas.

Sarunā Latviju pārstāvēs zinoši speciālisti: Finanšu ministrijas Fiskālās politikas departamenta vadītājs Nils Sakss, Latvijas Finanšu nozares asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanita Bajāre un Finanšu institūcijas ALTUM valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš.

Bet no Lielbritānijas puses sarunā virtuāli piedalīsies Zaļo Investīciju Grupas (Green Investment Group) Ilgtspējīga Finansējuma nodaļas vadītājs Gevins Tempeltons un klimata pārmaiņu domnīcā E3G Rīcībpolitikas padomnieks Iskanders Erzīnī Verno.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!