Foto: F64

Mobilo sakaru operatora "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) padomes locekļa amatā iecelts Anrī Leimanis, kurš agrāk strādājis arī valstij daļēji piederošajā telekomunikāciju uzņēmumā "Lattelecom", pavēstīja Privatizācijas aģentūras (PA) sabiedrisko attiecību vadītājs Guntis Kārkliņš.

Viņš informēja, ka atbilstoši PA izveidotās Nomināciju komitejas rekomendācijai aģentūras valde nolēmusi atbalstīt LMT padomes locekļa amatam Leimaņa kandidatūru. Leimani jaunajā amatā apstiprinājusi LMT dalībnieku sapulce.

PA valde nolēma izvirzīt jaunu padomes locekļa amata kandidātu, jo beidzās PA iepriekš izvirzīta LMT padomes locekļa pilnvaru termiņš un PA bija jānominē jauns padomes locekļa amata kandidāts, paskaidroja Kārkliņš. Datubāzes "Lursoft" informācija liecina, ka darbu LMT padomē atstājis Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce.

Saskaņā ar PA sniegto informāciju Leimanis ieguvis biznesa vadības maģistra grādu un tieslietu maģistra grādu starptautiskajās biznesa attiecībās. Viņam ir nozīmīga darba pieredze telekomunikāciju sektorā, ilglaicīgi strādājot "Lattelecom" grupas uzņēmumos. Leimanis ir bijis "Lattelecom" grupas juridiskais direktors, korporatīvo attiecību direktors, kā arī "Pirmā slēgtā pensiju fonda" valdes priekšsēdētājs.

Leimanis ieņem amatus arī vairākās sabiedriskās organizācijās. Viņš atkārtoti ir ievēlēts par Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Pakalpojumu padomes locekli. Leimanis ir arī Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas valdes loceklis, biedrības "Latvijas–Ķīnas Biznesa padome" uzraudzības padomes priekšsēdētājs, kā arī Publiskās privātās partnerības asociācijas valdes loceklis.

"Lursoft" informācija liecina, ka pārvēlēta visa LMT padome, kura darbojas septiņu cilvēku sastāvā. Izmaiņas notikušas ne tikai Latvijas pārstāvju, bet arī LMT dalībnieka "TeliaSonera" pārstāvju pusē ‒ padomi atstājis līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Jāns Hokans Martins Dālstrems (Jan Hakan Martin Dahsltrom) un padomes loceklis Matss Roberts Tilli (Mats Robert Tilly), savukārt tā vietā padomes priekšsēdētāja amatā iecelts Tero Erki Kivisari (Tero Erkki Kivisaari), bet padomes locekļa amatā ‒ Karls Stefans Demetrioss Bloks (Carl Stefan Demetrios Block). Darbu LMT padomē savukārt turpina Toms Meisītis, Mārtiņš Martinsons, Ingrida Stēnmarka (Ingrid Stenmark) un Klāss Johans Ingemārs Nikanders (Claes Johan Ingemar Nykander).

Jau ziņots, ka atbilstoši Valsts kapitāla daļu pārvaldības koncepcijā noteiktajiem padomes un valdes locekļu izvirzīšanas principiem "Lattelecom" un LMT padomes locekļu atlasei un izvērtēšanai PA ir izveidojusi Nomināciju komiteju. Komitejā darbojas PA, Ekonomikas un Satiksmes ministrijas pārstāvji, bet novērotāja statusā ‒ sabiedrības par atklātību "Delna" pārstāve.

Padomes locekļu amata kandidāti tika vērtēti pēc vairākiem Nomināciju komitejas noteiktiem kritērijiem. Kandidātam ir jābūt vismaz triju gadu darba pieredzei vidēja vai liela uzņēmuma vadībā vai valsts pārvaldes iestādes vadībā, vai lielu, vēlams starptautisku, zinātnisku projektu vadībā. Ir nepieciešama augstākā izglītība elektronisko sakaru jomā, ekonomikā, finanšu vadībā, biznesa vadībā vai citā saistītā jomā, kā arī vēlama pieredze elektronisko sakaru jomā.

Kandidātus padomes locekļu amatiem tika aicinātas ieteikt nozaru organizācijas, valsts un akadēmiskās institūcijas ‒ Ārvalstu investoru padome Latvijā, Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Latvijas Interneta asociācija, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija, Ekonomikas ministrija, Satiksmes ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Rīgas Ekonomikas augstskola un Sabiedriskās politikas centrs "Providus".

LMT ir vecākais Latvijā strādājošais mobilo sakaru operators. Pašlaik operatora īpašnieki ir Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (23%), Latvijas elektronisko sakaru sniedzējs "Lattelecom" (23%), Privatizācijas aģentūra (5%), kā arī skandināvu "TeliaSonera" (49%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!